Malikyan’ın 50. sanat yılı kutlandı

Kevork Malikyan’ın oyunculuktaki 50. yılı, Hrant Dink Vakfı tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler, 14-15 Ekim’de Anarad Hığutyun Binası’nda yapıldı.

14 Ekim Cumartesi günü Havak Salonu’nda Kevork Malikyan’ın yer aldığı ‘Indiana Jones and the Last Crusade’ ve ‘Mind Your Language’ filmlerinin gösterimiyle başlayan program, oyunculuk atölyesiyle devam etti. Atölyede tiyatro öğrencileri ve oyuncularla bir araya gelen Malikyan, katılımcıların sorularını yanıtlayarak deneyimlerini paylaştı. 

Malikyan, atölyenin ardından, hayat hikâyesinin anlatıldığı, Tuğba Esen imzalı ‘Aktör Dediğin Nedir ki’ başlıklı kitabı imzalayıp, konuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra moderatörlüğünü Tül Akbal’in üstlendiği ‘Zor Konularda Film Yapmak’ başlıklı panele geçildi. Malikyan’ın yanı sıra yönetmen Yeşim Ustaoğlu ve oyuncu Ayça Damgacı’nın konuşmacı olarak katıldığı panelde, Türkiye’de 80’li ve 90’lı yılların siyasi ortamında film çekmenin zorlukları üzerine konuştu. Yoğun ilgi gören panelde Ustaoğlu, yönetmenliğini yaptığı ‘Güneşe Yolculuk’ adlı filminin, Ayça Damgacı ise senaryosunu yazdığı ve başrolünde yer aldığı 2007 yapımı ‘Gitmek: Benim Marlon ve Brandom’ adlı filmin çekimlerinde karşılaştıkları sansür ve zorluklardan söz etti. Kevork Malikyan da, konuşmasında, kadrosunda yer aldığı ‘The Promise’ filminde Türkiye Devleti’ni suçlayacak tek bir kelime olmadığını, filmin 1915 yılında yaşanan olayları aşk ile anlattığını söyledi.

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde, 15 Ekim Pazar sabahı Havak Salonu’nda ‘Çocuklar için Yaratıcı Drama Atölyesi’ düzenlendi. Etkinlikte sosyolog Hratch Tchilingirian, çocuklara yakın arkadaşı Malikyan’ı tanıttı. Sohbetin ardından Malikyan, Alican Balak’ın önderliğinde çocuklarla Türkçe ve Ermenice yaratıcı drama çalışması yaptı.

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema

Etiketler

Kevork Malikyan


Yazar Hakkında