Özakça'ya tahliye, Gülmen’in tutukluluğuna devam

Açlık grevindeki eğitimciler Gülmen ve Özakça'nın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında, Semih Özakça tahliye edildi. Nuriye Gülmen'in ise tutukluluğunun devamına karar verildi.

İşlerine iade talebiyle 226 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklu, ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ'ın tutuksuz yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün görüldü.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Özakça ile Karadağ katılırken, Gülmen, Numune Hastanesi raporuna göre sağlık durumu uygun olmadığından ve “hayati tehlike riski olabileceğinden” duruşmaya getirilmedi.

Semih Özakça da bugünkü savunmasında şunları söyledi:

“Berk Ercan’ın beni gördüğü dediği tarihte ben askerdim. Askerden gelir gelmez Erzurum Horasan’a gittim. İstanbul’a evlilik sonrası, 2015-2016 yıllarında gittim. Tanığı tanımıyorum.”

“Hiç bir somut delil yok. Tek suçlama Yüksel Caddesi’nde yaptığım basın açıklaması. Cezaevinde yazdığım günlüğüm dosyanıza giriyor, çünkü dosya boş.

“Biz her şeyi yaptık sonra açlık grevi dedik. Başvurularımızın ne Danıştay’da ne AYM’de, ne AİHM’de karşılığı oldu.”

Özakça, mahkeme heyetine hitaben “Sizin vicdani sorumluluğunuz var” dedi.

Mahkeme heyeti savunmaların ardından açıkladığı ara kararla Özakça’nın tahliye edilmesine ve hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmasına hükmederken, Nuriye Gülmen’in tutukluluğunun devamına karar verdi. Özakça'ya elektronik kelepçe takılacak.

Mahkeme, Gülmen’in bir sonraki duruşmada hazır edilmesine de karar verdi. 

Savunmaların ardından verilen bir saatlik aradan sonra ara kararını açıklayan mahkeme, davanın bir sonraki duruşma tarihini 17 Kasım olarak açıkladı. 

Kategoriler

Güncel