Danıştay, Sur itirazını kabul etti

Danıştay İdari Daireleri Kurulu, Sur’a dair “riskli alan” ve “acele kamulaştırma” kararlarının temyizi talebini kabul etti.

bianet’ten Elif Akgül’ün haberine göre,  Danıştay İdari Daireleri Kurulu, Amed Sur Dayanışma Derneği’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sur’a dair “riskli alan” ve “acele kamulaştırma” kararlarının temyizi talebini kabul etti. 

Danıştay’ın 6. ve 14. Dairesi bir heyet oluşturarak başvuruları görüşecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2012’de Sur’u “riskli alan” ilan etmiş, çatışmaların sürdüğü 2015’te ise “riskli alan” kararına dayanarak kamulaştırma kararı vermişti.

Amed Sur Dayanışma Derneği, Bakanlığın iki kararını Danıştay’a taşınmıştı.

"Riskli alan" ve "acele kamulaştırma" kararları arasında bağ var

Danıştay 6. Dairesi Kasım 2016’da, “riskli alan” kararının 6. Daire, “acele kamulaştırma” kararınınsa 14. Daire tarafından görüşülmesi gerektiğini belirtmişti. İki işlem arasında maddi ya da hukuki yönden bir bağlılık olmadığını savunan Danıştay 6. Dairesi, iki işleme iki dilekçeyle başvurulması gerektiği yönünde karar vermiş, temyiz isteğini reddetmişti.

Amed Sur Dayanışma Derneği, Danıştay 6. Dairesi’nin kararını temyiz etti. Temyizi görüşen İdari Daireleri Kurulu, Danıştay 6. Dairesi’nin kararının bozulmasına karar verdi.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Yaşam



Yazar Hakkında