Atilla Taş, Murat Aksoy ve Davut Aydın'a tahliye

FETÖ'nün medya yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla 23'ü tutuklu 29 kişinin yargılandığı davada mahkeme, gazeteci Atilla Taş, gazeteci Murat Aksoy ile öğretmen Davut Aydın'ın tahliyesine karar verdi.

Taş, Aksoy ve Aydın 3 Eylül 2016'dan bu yana tutuklu bulunuyordu.

29 kişi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin, “örgüt üyeliği” ve “darbeye teşebbüs” suçlarından yargılandığı davanın duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Duruşmada 23’ü tutuklu 26 sanık hazır bulundu. Mahkeme başkanı ilgili kurumlardan istenen bazı raporların dava dosyasına ulaştığını açıkladı.

Bank Asya  

Sanıkların Bank Asya’da hesabının bulunup bulunmadığı, var olan hesaplarda örgüt talimatı sonrasında şüpheli bir durumun olup olmadığına ilişkin bilgilerin yer aldığı raporda, aralarında Atilla Taş’ın da bulunduğu altı sanığın Bank Asya’da hesabının bulunmadığı kaydedildi. Tutuklu dört sanığın ise Bank Asya’daki hesaplarının şüpheli olduğu, diğer sanıkların ise bankada hesabının bulunduğu ancak hayatın olağan akışına aykırı bir hareketin söz konusu olmadığı belirtildi.

Bylock raporu

Raporda 6 kişinin Bylock kaydının olduğu bilgisi verildi. Rapora göre  Ufuk Şanlı'nın 3 bin, Davut Aydın'ın 3 bin 91, Seyit Kılıç'ın 3 bin 541, Bülent Ceyhan'ın 5 bin 227, Mutlu Çölgeçen'in 20 bin 668, Oğuz Usluer'in 20 bin 119 görüşme kaydı var. 

Dava 4 Aralık'ta devam edecek.

 

 

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında