Sekiz insan hakları savunucusu serbest

"Büyükada Davası"nda tahliye edilen sekiz insan hakları savunucusu, sabaha karşı Silivri Cezaevi'nden çıktı. Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser, "Tüm arkadaşlarımızı çıkarana kadar çalışmaya devam edeceğiz" dedi

"Büyükada Davası" olarak bilinen ve 11 insan hakları savunucusunun yargılandığı davada, tahliyesine karar verilen sekiz sanık, Perşembe gününe girerken, sabaha karşı Silivri Cezaevi'ndeki hücrelerinden ayrıldı.

İki ayrı araçla, kadınlar ve erkekler ayrı olarak cezaevi dışına çıkarılan sekiz insan hakları savunucusunu yakınları ve arkadaşları tarafından karşılandı.

Cezaevinin önünde arkadaşlarıyla bekleyen Özlem Dalkıran, ‘Murat Sabuncu doğumgünün kutlu olsun’ diyerek Sabuncu’nun doğumgününü kutladı. 

Gazetecilere açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser, "Biraz normalleşmek için zamana ihtiyacımız var. Bütün arkadaşlarımızı, içerideki bütün gazetecileri ve uluslararası af örgütü yönetim kurulu başkanını da dışarı çıkartana kadar çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

6 Haziran 2017'de gözaltına alınan ve halen tutuklu bulunan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç'ın dosyası da savcılık talebi doğrultusunda davayla birleştirildi.

Davanın bir sonraki duruşması 22 Kasım'da görülecek.

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları

Etiketler

hak savunucuları