Müteşebbis Heyet'te istifalar

Müteşebbis Heyetin başkanlığını yürüten Sarkis Külegeç ile üyeler Anto Kösedağ, Haçik Canel ve Mıgırdiç Sertşimşek heyetten istifa etti.

Başepiskopos Karekin Bekçiyan'ın Patrik Kaymakamı seçilmesinden sonra Patrik seçimi sürecini yürütmek üzere göreve seçilen Müteşebbis Heyet'ten dört kişi istifa etti. Edinilen bilgilere göre heyetin başkanlığını yürüten Sarkis Külegeç ile üyeler Anto Kösedağ, Haçik Canel ve Mıgırdiç Sertşimşek heyetten istifa ettiklerini diğer üyelere bildirdiler.

Gelişme Başepiskopos Ateşyan, Episkopos Maşalyan, Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı Şirinoğlu ve Müteşebbis Heyet Başkanı Külegeç'in 24 Ekim Salı günü İstanbul Valisi Vasip Şahin ile görüşmesinden iki gün sonra gerçekleşti. Patrik Kaymakamı Bekçiyan'ın yurtdışında olduğu bir sırada gerçekleştirilen görüşme sonrası yapılan açıklama "Sayın Vali, Patriklik seçimiyle ilgili son gelişmeler üstüne görüş alışverişinde bulundu, malümatlar edindi ve Devlet’in hassasiyetleri üstünde aydınlatıcı tavsiyelerde bulundu.” ifadesine yer verilmişti.

Toplantıya katılan Bedros Şirinoğlu daha önce basına yaptığı açıklamalarda devletin Patrik Kaymakamı Bekçiyan ve Müteşebbis Heyet'in bazı üyelerine itiraz ettiğini öne sürmüştü. Valilikte yapılan toplantı sonrasında Müteşebbis Heyet 25 Ekim Çarşamba akşamı  biraraya gelmiş ancak toplantı sonrası bir açıklama yapılmamıştı. Külegeç istifa kararını bugün aldığını söyledi. Patrik Kaymakamı Karekin Bekçiyan bir dizi temasta bulunmak için halen Almanya'da bulunuyor. Bekçiyan'ın 30 Ekim'de İstanbul'a dönmesi bekleniyor. 

Kategoriler

Toplum Güncel