Rusya’dan işbirliği mesajları

Rusya Hükümet Başkanı Dmitri Medvedev, Ermenistan'da resmi temaslarda bulundu.

Ermenistan Başbakanı Karen Karapetyan'ın daveti üzerine, 24 Ekim’de resmi bir ziyaretle Ermenistan’ın başkenti Yerevan’a gelen Rusya Federasyonu Hükümet Başkanı Dmitri Medvedev, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan başta olmak ve birçok üst düzey yetkililer ile görüşmelerde bulundu.

Görüşmeler sırasında, Medvedev’e eşlik eden heyette yer alan Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, 2018’de Rusya’dan Ermenistan’a gaz sevkiyatı hacminin büyük ihtimalle artacağını kaydederken, Medvedev de Ermenistan için gaz fiyatının artmayıp, sabit kalacağını kaydetti.  Ermenistan basınına göre gaz fiyatları konusunun yanında ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler de görüşmeler sırasında üzerinde durulan konular arasında yer aldı. 

Rusya Başkan Medvedev, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüşmesi sırasında tarım ürünleri ihracatı, gelişmiş teknolojiler, güvenlik, savunma, yatırım ve turizm başta olmak üzere Ermenistan ile her alanda işbirliği yapıldığının altını çizdi. “Önceki temaslarımızda İran ile işbirliği kapsamında Ermenistan’da da serbest ticari bölgesi kurulmasının yanı sıra birçok  farklı büyük projeler ele aldık. Çalışacağız, işbirliğimiz büyüyecek ” dedi.  

Temasların ardından, başkentte gazetecilere konuşan Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov ise, Abhazya’dan geçen demiryolu ve transit otoyolunun yeniden kullanıma açılması için çalışmaların devam ettiğini ve bu konuda görüşmelere açık olduklarını söyledi.

Dmitri Medvedev ile yaptığı bir dizi görüşmeden sonra açıklama yapan Başbakan Karapetyan, ortak yatırım ve diğer alandaki projeler çerçevesinde işbirliğini derinleştirme konusunda çalıştıklarının altını çizerken, taraflar arasında yeni işbirliği anlaşmaların da imzalandığını belirtti.



Yazar Hakkında