Agos'ta bu hafta

AGOS’UN SADECE OKURU DEĞİL, DESTEKÇİSİ OLUN 

E-GAZETEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN 

GÜNCEL

*Osman Kavala için yazdılar

Sivil toplum alanında yaptığı çalışmalarla bilinen Osman Kavala 18 Ekim’de gözaltına alındı. Rober Koptaş, Salpi Ghazarian ve Nurcan Kaya, Kavala’yı yazdılar.

*Şişli’de üç okul ‘mega proje’ kurbanı

Taş Yapı’nın, Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin de bulunduğu araziye yapacağı dört kuleli devasa proje, sadece meslek lisesi öğrencilerini değil, Şişli’deki üç okulun öğrencilerini olumsuz yönde etkileyen bir sorun yumağına dönüştü.

*Köln’den ‘harita’ açıklaması

Türkiye basınında yer alan bazı haberlerde Köln’de düzenlenen bir konserde, Türkiye topraklarının bir kısmını ‘Armenia’ olarak gösteren bir haritanın duvara yansıtıldığı yazılmıştı. Almanya Ermenileri Dini Liderliği ve Kültür Kolu’nun yayınladığı açıklamada haritanın kendi görüş ve düşüncelerini yansıtmadığı vurgulandı.

TOPLUM

*Devlet ‘hassasiyet’ bildirdi

Patrik Kaymakamı Bekçiyan’ın yokluğunda Valilik’te toplantı 

*Büyükdere’de Murat Süme’ye ağır ithamlar

Büyükdere Surp Hripsimyants Kilisesi Vakfı Başkan Yardımcısı Arlin Küçükmatar görevinden istifa etti. Küçükmatar, Vakıf Başkanı ve eniştesi Murat Süme’nin kendi imzasını taklit ettiğini ve Vakıf’ta yolsuzluklar yaptığını iddia ediyor. Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunan Küçükmatar’ın iddialarını Murat Süme reddetti.

*Feriköy’e Madağ yetmedi

Feriköy Surp Vartanants Kilisesi Vakfı’nın kuruluşunun 156., Feriköy Merametçiyan Okulu’nun kuruluşunun 105. yılı için kurulan sevgi sofrasında bütçe açığı kapanmadı.Toplam 830 bin TL bağış toplanana Madağ sonrasında okulun açığı 400 bin TL oldu.  

*Panik atak ve agorafobiyle başa çıkma yolları

Tedavi edilmeyen panik atak nöbetlerinin ardından gelişebilen ‘agorafobi’, alan korkusu olarak tanımlanan ve kişiyi sokağa çıkamamaya iten bir psikolojik sorun. Agorafobi ve panik atağı, Psikolog Marianna Vasiliadiz’le konuştuk.

ORTA SAYFA

‘Balyanların geleneği yüz yıllar öncesine dayanıyor’

Ermenistan’da mimarlık alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Aşot Haygazun Krikorian’ın  Balyan ailesi arşivi üzerine gerçekleştirdiği çalışma Doğu Ermenicesi ile yayımlandı. 550 sayfalık renkli ve büyük boy kitap Osmanlı’nın son dönemi mimarisine damga vuran Balyan Ailesi’nin İtalya’da ortaya çıkan arşivi üzerine son derece kapsamlı bir çalışma niteliği taşıyor. Türkçe baskısı da sanat tarihçisi Dr. Elmon Hançer tarafından yayına hazırlanıyor. Krikorian’la kitabı ve Ermeni mimarlık tarihi üzerine konuştuk.  

KÜLTÜR SANAT

*Artsruni’den ‘Kedinin Rüyası’

Türkiye’de daha önce çeşitli karma sergilerde eserlerini görme şansı bulduğumuz Ermenistanlı ressam Artsrun Apresyan, namıdiğer ‘Artsruni’, bu kez ilk kişisel sergisi için Türkiye’de. 15 eserin yer aldığı ‘Kedinin Rüyası’ 19 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

ARKA SAYFA

*Paramaz bu kez belgesel oldu

27 Mayıs 1915’te İttihat ve Terakki önderlerine suikast iddiasıyla suçlanan ve idam edilen 20 Ermeni’nin hikâyesini anlatan belgesel film ‘Red’, geçen hafta özel bir gösterimle izleyiciyle buluştu. Filmin yapımcılığını ve yönetmeni Kadir Akın anlatıyor. 

Kategoriler

Güncel Basın

Etiketler

Agos'ta bu hafta