Özgür Gündem davası: İnan Kızılkaya ve Kemal Sancılı serbest

Özgür Gündem Gazetesi ana davasında tutuklu yargılanan gazeteciler İnan Kızılkaya ve Kemal Sancılı tahliyenin ardından dün gece cezaevinden çıktı.

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ana davasının beşinci duruşmasında tahliye olan gazeteciler İnan Kızılkaya ve Kemal Sancılı dün gece cezaevinden çıktı. 

Gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Kızılkaya ve imtiyaz sahibi Sancılı’yı tutuklu bulundukları Silivri Kapalı Cezaevi çıkışında aileleri ve meslektaşları çiçeklerle karşıladı. 

Hapishane çıkışında konuşan Kızılkaya tutuklu gazetecilerin bütün gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi, “Bu karar umarım Cumhuriyet Gazetesi davasında yargılananları da kapsar. Ancak onlar bugün tahliye edilmedi. Umarım onlar ve bütün tutuklu gazeteci arkadaşlarımız serbest kalır” dedi.  

Gazeteye yapılan polis baskınında gözaltına alınan İnan Kızılkaya, Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ile birlikte “örgüt üyeliği” iddiasıyla 22 Ağustos'ta tutuklandı.

Sancılı da hapishanede birçok hasta mahpusun olduğunu bu nedenle tahliye kararına sevinemediğini söyledi.

440 gündür tutuklu bulunan İnan Kızılkaya 92 davadan yargılanıyordu. Bu davalardan bir kısmı birleştirildi, bir kısmı ayrı devam ediyor.

Özgür Gündem gazetesine yönelik açılan bütün davalarda sanık olarak yargılanan Kızılkaya, 22 Ağustos 2016’da gözaltına alındığından beri hak ihlallerine maruz kaldı. Hapishanede tecrit koşullarında kalan Kızılkaya’nın televizyon, gazete, mektup ve kitap erişimi engellendi.

Kemal Sancılı 2 Ocak’tan beri tutukluydu.

 

Kategoriler

Güncel Basın

Etiketler

Özgür Gündem


Yazar Hakkında