Suriyeli Ermeni öğrenciler için girişim

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan ancak mevzuat gereği Ermeni okullarında eğitim görme hakları bulunmayan Suriyeli Ermeni öğrenciler için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan çözüm talep etti.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi üzerine konuşan Doğan, Suriye’den Türkiye’ye göç etmek zorunda Ermeni öğrencilerin durumunu gündeme getirdi.

Doğan, Türkiye’ye gelen Suriyeli öğrencilerin hepsinin Arap ya da Müslüman olmadığını, aralarında Hıristiyan öğrenciler olduğunu da belirtti.  Doğan, bu öğrencilerin Geçici Koruma Yönetmeliği gereğince Türkiye’de devlet okullarına yönlendirildiğini hatırlattı.

Doğan, böylece Ermeni öğrencilerin yabancısı oldukları bir eğitim görmek zorunda kaldıklarını kaydederek, şöyle dedi: 

“Oysa burada biliyorsunuz Ermeni okulları var. Ancak azınlık okulları mevzuatına göre bu öğrenciler Ermeni okullarına gidemiyorlar. Bu öğrencilerin sayısı bir elin parmaklarını bile geçmez.

Sizden talebimiz, bu öğrencilerle ilgili bir çözüm bulunması. Çünkü çocuklar hiç aşina olmadıkları, bilmediği bir kültürde eğitim alacaklar. Ermeni okullarına misafir olarak gitmeleri durumunda da diploma alamayacaklar. Bu konuda da sizden bir çözüm bekliyoruz.”

 



Yazar Hakkında