Agos'ta bu hafta

AGOSUN SADECE OKURU DEĞİL, DESTEKÇİSİ OLUN 

 

E-GAZETEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN 

GÜNCEL 

*Dink davasında soruşturmanın genişletilmesi istendi

*Vicken Cheterian - Ortadoğu Savaşı’nda Ermeniler

Suriye çatışması patladığında, Ermeni cemaat liderleri, Lübnan’da 1975’te söylenen ‘olumlu tarafsızlık’ sloganını benimsedi. Fakat, Suriye’deki koşullar Lübnan’dan çok farklıydı.

* Khanjian Kavala’yı yazdı

Ünlü sinema oyuncusu ve yönetmen Arsinée Khanjian, 7 yıldır tanıdığı Osman Kavala’nın tutuklanması hakkında yazdı. 

*Yeni Akit hedef gösterdi

Yeni Akit, Agos hakkında kasıtlı ve yalan bir habere yer verdi. Haberde Agos’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Hitler’e benzeten bir karikatüre yer verdiği iddia edildi.

*‘Emanet değil vatandaşız’

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 2018 Bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi sırasında, gayrımüslim azınlıklar için  “Türkiye’ye emanettir” dedi. HDP Milletvekili Garo Paylan, Bakan Çavuşoğlu’nun sözlerine “Ne emanetiz ne de rehine. Biz vatandaşız” sözleriyle tepki gösterdi.    

TOPLUM

*Süme için Patrikhane devrede 

Büyükdere Kilisesi Vakfı Başkanı Murat Süme, hakkındaki iddialarla ilgili olarak Patrikhane’ye davet edildi. Patrikhane’de Değabah Başepiskopos Karekin Bekçiyan, Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Sahak Maşalyan ve Büyükdere Surp Hıripsimyants Kilisesi din görevlisi  Peder Şirvan Mürzyan’ın katıldığı bir görüşme gerçekleşti.

*Gözler Değabah Bekçiyan’da

Değabah Başepiskopos Karekin Bekçiyan Patriklik seçiminde yaşanan sürece dair kapsamlı bir değerlendirme yapacak. Bekçiyan bu açıklamayı önümüzdeki günlerde yapmayı planladığını söyledi. Bekçiyan ayrıca İstanbul’daki kilise ve vakıf yönetimleriyle de görüşecek.

*‘Avantagan’ sayesinde herkes dans edecek

Hagop Güleç’in geleneksel dans atölyesi ‘Avantagan’ Kınalıada’nın ardından Dadyan, Karagözyan ve Aramyan’da faaliyetlerine devam ediyor. Güleç ile dans çalışması öncesinde Avantagan’ın oluşumu ve geleneksel Ermeni halk dansları üzerine konuştuk.  

*Madağ’da seçim mesajı

Bakırköy Surp Asdvadzadzni Kilisesi ve Dadyan Okulu yararına sevgi sofrası kuruldu. Mesut Özdemir lise projesini gündeme aldıklarını söyledi.  Değabah Bekçiyan da kapanış konuşmasında “Garanti veriyorum, Patrik seçimi yapılacak” dedi.

*Boyacıköy Kilisesi’nde neşeli bir gün  

Hrant Dink Okulu’nun öğrencileri Boyacıköy Kilisesi’ndeydi. 

KÜLTÜR SANAT

*‘İstanbul’u Mücevhere Sığdıran Usta’: Sevan Bıçakçı

Sevan Bıçakçı’nın mesleki yolculuğunu anlatan belgeselinin gala gösterimi Kadir Has Üniversitesi’nde yapıldı. Ara Güler başta olmak üzere pek çok sanat, akademi ve iş dünyasından isimlerin katıldığı gösterimde Sevan Bıçakçı davetlilerle bir araya geldi.  

ORTA SAYFA 

*Zakarya Mildanoğlu yazdı - Pangaltı Mezarlığı’nda bir direniş hikâyesi

Pangaltı Ermeni Mezarlığı namı diğer Surp Hagop Mezarlığı’nın kilometre taşlarına ait bilgiler Gezi Olayları sırasında su yüzene çıktı. Mezarlıkta yer alan mezar kitabelerinin çözümlenip kayıt altına alınmasıyla oluşum tarihinin 1560’lı yıllarda başladığını söylemek mümkün.  

ARKA SAYFA 

*Antep’i bir de Babayan’dan dinleyin

Başrahip Der Nerses Babayan’ın Antep’te 1915-22 arasından yaşananları kaleme aldığı günlüğü yayınlandı. Antep tarihi uzmanı Ümit Kurt, Babayan’ı ve Antep’i anlattı.

Kategoriler

Güncel Basın

Etiketler

Agos'ta bu hafta


Yazar Hakkında