Tatev Manastırı üzerinde sonbahar uçuşları

Ermenistan'daki Tatev Manastırı'nın üzerinden yamaç paraşütü uçuşları gerçekleştirilecek.

Ermenistan, Tatev Manastırı üzerinden yapılacak yamaç paraşütüne hazırlanıyor. Yamaç paraşütü uçuşlarının ilki 11 Kasım’da Ermenistan’ın güneyindeki Goris şehrindeki havalimanından gerçekleştirilecek. Uçuşa katılanlar, 20 dakika boyunca Vorotan Kanyonu ve Tatev Manastırını gökyüzünden seyretme şansını yakalayacaklar. 

Tatev Manastırı, 2010 yılında kullanıma açılan, 5.7 km boyundaki, dünyanın en uzun teleferiği olarak Guinness rekorlarında anılan ve Tatevi tever (Tatev’in Kanatları) adını taşıyan proje sonrasında daha da ilgi çekmeye başladı. Bu hat son 7 yılda Halidzor şehri ve Tatev Manastırı arasında daha önce karayolu ile alınan uzun ve zor yolu kısaltarak, bölgeyi turistik anlamda geliştirdi.

Oldukça ilgi gösterilen yamaç paraşütü uçuşları dünyanın en uzun “TaTever” teleferik hattı ve “Sky Club” tarafından düzenlenecek.

Ermenistan’ın güneyinde bulunan 9. yüzyılda inşa edilmiş Tatev Manastır Kompleksi, Orta Çağ boyunca ülkenin en önemli ruhani merkezlerinden biri oldu. Bir zamanlar 500 din adamına ev sahipliği yapan dini kompleks, aynı zamanda 14. yüzyılda inşa edilen dini, bilimsel ve edebiyat alanında önemli çalışmalar yapmış bir üniversiteyi de bünyesinde barındırdı. Çağın önde gelen filozofları, teologları, müzisyenleri, edebiyatçıları ve diğer sanat kollarındaki önemli isimlerinin duraklarından biri olan bu kompleks hala Ermenistan’ın en ilginç yerlerinden biri. Yüksek ve etkileyici duvarlarla çevrili olan bu kompleks üç kilise ve değişik anıtlardan oluşuyor.  

Kategoriler

Güncel Ermenistan

Etiketler

Tatev Manastırı


Yazar Hakkında