VADİP toplantısı son anda ertelendi

Bu akşam düzenleneceği açıklanan VADİP toplantısı ertelendi.

20 Kasım Pazartesi günü yapılacağı açıklanan VADİP (Vakıflararası Dayanışma ve İletişim Platformu) toplantısı “VADİP Başkanı Bedros Şirinoğlu'nun işleri nedeniyle katılamayacak olması” gerekçesiyle ertelendi.  

Toplantıya Patrik Kaymakamı Değabah Karekin Bekçiyan'ın da katılması ve vakıf başkanları ile görüş alışverişinde bulunması bekleniyordu.

VADİP başkanı ve üyelerinin, toplantının ertelenmesi nedeniyle bu hafta içinde Patrik Kaymakamı Bekçiyan'ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunacakları öğrenildi. 

Bugünkü toplantı, VADİP üyelerinin uzun zaman sonra toplanacak olması ve Değabah Bekçiyan'ın toplantıya katılarak Patrik seçimi tartışmalarıyla ilgili görüşlerini açıklayacak olması nedeniyle büyük önem taşıyordu.

Surp Pırgiç Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarda, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in Patrik Kaymakamı Bekçiyan ve Müteşebbis Heyet'in bazı isimlerine itiraz ettiğini öne sürmüştü. 

Şirinoğlu geçtiğimiz hafta da Ankara'da bazı temaslarda bulunmuş, bu çerçevede Vakıflardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve bazı Cumhurbaşkanı danışmanlarıyla bir araya gelmişti. 

Kategoriler

Toplum Vakıflar Kilise



Yazar Hakkında