Bekçiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu’ya mektup

Patrik Kaymakamı Başepiskopos Karekin Bekçiyan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seçim sürecine dair birer mektup gönderdi.

Konuya ilişkin açıklama Patrikhane'nin internet sitesinde yayınlandı.  Açıklamada "Patriklik Kaymakamı Başepiskopos Karekin Bekçiyan, 20 Kasım 2017, Pazartesi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a patriklik seçimini konu alan bir mektup gönderdi. Patriklik Kaymakamı Hazretleri, aynı kapsamda, İç İşleri Bakanlığı’na da bir mektup gönderdi." ifadelerine yer verildi. 

Agos’un edindiği bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderilen mektupta Erdoğan’ın Ermeni toplumunun sorunlarıyla yakından ilgilendiği ve bu durumun memnuniyet verici olduğu vurgulandı. Mektupta İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan’dan gelen faksın Patrik Kaymakamlığı seçiminden dakikalar sonra ortaya çıkarıldığı hatırlatılarak devlete rağmen bir adım atılmadığı kaydedildi. Mektupta Müteşebbis Heyet ve patriklik seçimi gibi adımların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirttiği gibi 16 Nisan referandumu sonrasına bırakıldığı da kaydedildi. Mektupta Patriklik makamının uzun yıllardan beri boş olduğu hatırlatılarak, yeni dönemde de bu seçimin yüzyıllardır devam eden geleneklere göre yapılması temennisine yer verildi. İçişleri Bakanı Soylu’ya gönderilen mektupta da seçim sürecindeki gelişmelere yer verildiği öğrenildi.  

Kategoriler

Toplum Güncel