“İzmir ve Çevresi” konferansı başlıyor

Hrant Dink Vakfı’nın düzenlediği “İzmir ve Çevresi: Toplumsal, Ekonomik ve Kültürel Değişimin Yüz Yılı, 1850-1950” başlıklı bilimsel toplantı, 24-25 Kasım 2017 tarihlerinde İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Konferans, 1850-1950 yılları arasında İzmir kenti ve hinterlandında yaşanan toplumsal, ekonomik, politik ve kültürel değişimlerin ayrıntılı bir biçimde anlaşılması ve bu konuda yapılan yeni çalışmaların akademik dünyaya tanıtılmasını amaçlıyor. 

Konferans aynı zamanda  İzmir ve çevresinin yaşadığı dönüşümlerin kapsamlı ve eleştirel perspektifle ele alınabilmesinin önünü açmayı hedefliyor.

Konferans Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ayhan Aktar’ın açılış konuşması ve Prof. Dr. Elçin Macar’ın açılış tebliğiyle başlayacak. 24 tebliğin sunulacağı konferansta Evangelia Achladi, Canan Bolel, Ayça Akarçay, Nurhan Davutyan, Sezgin Polat, Emre Erol, Ellinor Morack, Andreas Baltas. Anahit Kartashyan, Nikos Ordoulidis, Esin Berktay, Nikolaus Uzunoğlu, Andreas Bouroutis, Michail Varlas, Hasmik Grigoryan, Ari Şekeryan, Alp Yücel Kaya, Erkan Serçe, Emre Eldem, Ümit Kurt, Talat Ulusoy, Alexandros Lamprou, Ioannis Karachristos, Onur İnal, Zakarya Mildanoğlu, Esra Danacıoğlu Tamur, Ümit Eser gibi isimler de yer alacak.

Konferans sırasında Türkçe - İngilizce simultane çeviri yapılacak, sunumlar www.hrantdink.org adresinden ve YouTube’dan, her iki dilde canlı olarak yayınlanacak.

Konferans programı şöyle: 



Yazar Hakkında