Savcı, Gülmen'in tahliyesini istedi

264 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yargılandığı davanın 5. duruşması bugün Sincan Cezaevi’nde görülüyor.

KHK’yla işlerinden atılan ve işe iade talebiyle 264 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen'in tutuklu, öğretmen Semih Özakça ile ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ'ın tutuksuz yargılandığı davanın beşinci duruşması bugün görülüyor. 

Cumuriyet’te yer alan habere göre duruşma öncesi  Semih Özakça ile eşi Esra Özakça, öğretmen Acun Karadağ, sosyolog Veli Saçılık duruşma için Sincan Cezaevi'ne geldi. Nuriye ve Semih Özakça'ya destek olmak için milletvekilleri, avukatlar ve çok sayıda yurttaş da Sincan Cezaevi önüne geldi.

Duruşma öncesi konuşan Semih Özakça "Tarihsel olarak umutluyuz. Emekçiler her zaman kazanır. Umudumuzu yitirmek için hiçbir nedenimiz yok. Nuriye hocayı da oradan alabiliriz. Umut edelim” dedi.

Duruşmada Savcı, Nuriye Gülmen'in kaçma şüphesi olmaması ve delilleri karartma ihtimali olmaması gerekçesi ile adli kontrolle serbest bırakılmasını istedi.

Duruşma öncesi DW Türkçe’den Gezal Acer’in sorularını yanıtlayan Semih Özakça, dava dosyasına eklenen tanık ifadelerine dikkat çekerek, tahliye edildiği duruşmadaki savunmasında bu ifadelerden birini geçersiz hale getirdiğini hatırlatıyor. Ancak Özakça dosyaya bir itirafçı ifadesi daha eklendiğini belirtiyor ve emniyetten gönderilen tanık ifadesinin, beyandan ibaret olduğunu ve kamera kayıtlarıyla desteklenemediğini belirtiyor. 

17 Kasım'daki dördüncü duruşmada Nuriye Gülmen aylar sonra ilk kez SEGBİS  (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla duruşmaya katılmış ancak bu şekilde savunmasını yapmayacağını beyan etmişti. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında