Kılıçdaroğlu, Erdoğan ailesinin para transferinin dekontlarını gösterdi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kardeşi, oğlu, eniştesi, dünürü ve özel kalem müdürünün Man Adası'na gönderdiği 13 milyon 750 bin dolara ait swift kodlarını ve transfer dekontlarını kamuoyuyla paylaştı.

Bugün partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ailesinin vergi indirimi sağlayan ülkelere para çıkardığına ilişkin iddiasının belgelerini paylaştı. 

Tayyip Erdoğan’a hitaben 17 Kasım’da Çorum’da “Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün bir vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar gönderdiklerini biliyor musun?” dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, belgeleri açıklamadan önce Erdoğan’a “Beni dinliyorsundur, yanına bir doktor al” dedi. 

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

“Balıkesir'de "Çık sen bunu ispat et" dedi. Tamam edelim. 1 Ağustos 2012 Man Adası devletinde bir şirket kurulur. Küçücük bir ada. Burada bir şirket kurulur. Belvey Limited Şirketi. O şirketin kuruluş senedi de bizde. Hem Türkçesi noter tasdikli, hem de o ülkenin tasdihi var. Bu şirket yönetim kurulu yapar. Tek kişiden oluşur; Sıtkı Ayan. O toplantının tutanakları da bizde. Şirketin sermayesi 1 sterlin, yönetim kurulu bir kişi. Ona ait olduğuna dair. Sıtkı Ayan 15 Kasım 2011'de Kasım Öztaş'a devreder. Bu şirketin bütün kayıtları bizde.

Erdoğan bu isimleri tanıyor musun? Enişten 2.5 milyon dolar Belvey şirketine para gönderiyor. 15.12.2012 tarihinde Mustafa Erdoğan 2.5 milyon dolarlık para gönderiyor. Mustafa Erdoğan, 1.250 bin dolar para gönderiyor. 27-12-2011 Osman Ketenci, dünür, bin 250 dolar gönderiyor. Mustafa Gündoğan 1.250 bin. Eski Özel kalem müdürü bu. Ahmet Burak Erdoğan, 1.450 bin dolar. Ahmet Burak Erdoğan, 2 bin 300 dolar.

Diyecekler ki bunların belgesi var mı? Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Bu swift mesajı ne demek? Yurt dışına dolar gönderirken bu mesajla gönderiyorsunuz. Hepsinin swift mesajları elimizde. Bankaların dekontları lazım dedim, bu belgeler ajan verdi falan. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Sadece Türkiye'de değil, o gönderdikleri şirketlerin de kayıtlarında var. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın.”

Kategoriler

Güncel Gündem