İnsan Hakları Belgesel Film Günleri İzmir'de başlıyor

Türkiye İnsan Hakları Vakfı İzmir Temsilciliği (TİHV) İzmir Temsilciliği’nin düzenlediği 8. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri, 7-10 Aralık tarihleri arasında İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde.

Fransız Kültür Merkezi sinema salonunda, 07-10 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenecek Belgesel Film Günleri, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Çalışmaları Topluluğu ve Fransız Kültür Merkezi’nin desteğiyle hazırlandı. 

TİHV’in 20. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında başlayan ve bu sene sekizincisi düzenlenen belgesel günlerinde Türkiye’de ve dünyada insan hakları açısından yaşanan farklı sorunlara yönelik farkındalık yaratan belgeseller gösterilecek. 

Bu yıl “İnsan Hakları Belgesel Film Günleri”nin temasını, koşullarında KHK ile görevinden ihraç edilenlerin maruz kaldıkları ihlaller oluşturuyor.    

8. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nde bu yıl, balığın ve denizin öyküsünü, iş cinayetlerine kurban giden işçileri, kent hakkı için mücadele eden sinema sevdalılarını, Brezilya’yı da saran ‘Gezi’ etkilerini, silahların ve çatışmaların ortasında geçen futbol mücadelesini, askerliklerini yaparken ayrımcılığa uğrayan bu toprakların evladı Ermeni ve Yahudi gençlerini, çocuk evliliklerine karşı verilen okuma savaşını, erkekler tarafında öldürülen kadınları, OHAL’e karşı verilen demokrasi mücadelesini ve direnen kamu emekçilerini, Sri Lanka’da 26 yıl süren iç savaşın şiddetini ve tabi ki her geçen gün O’na olan özlemimiz daha da büyüyen Sevgili Tahir Elçi’yi anlatan ülke içinden ve dışından seçme belgesel filmleri izlemek mümkün olacak.

 



Yazar Hakkında