CHP para transferi belgelerini paylaştı

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’na milyonlarca dolar aktardığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Tezcan, para transferine ait dekont ve belgeleri de basınla paylaştı.

Basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Tezcan, para transferi dekontlarının orjinallerini tek tek kameralara gösterdikten sonra dekontların ve swift mesajlarının tamamı basın mensuplarına dağıtıldı.

Para transferi dekontlarının orjinallerini tek tek kameralara gösteren Tezcan özetle söyledi:

“Savcılığa vereceğiz”

“Kıyameti kopardılar, telaş ediyorlar. Sahte dediler. Sahte diyenlere sesleniyorum; biz sahteyi bilmeyiz. Ama offshore adalarında iş tutmayı becerenler, sahte işlem yapmayı çok iyi bilecektir.

“Savcılık istemiş, vereceğiz onlara da.

“Dediler ki, şirket satışı. Kim söyledi? AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan söyledi. Biz sadece para gitti mi diye konuşurken, para geldi diyorlar. (...) Şimdi o zaman şu sorunun cevabını vermek zorundasınız: Hangi şirketi sattılar? Bu şirketin ortakları kim? Sermayesi ne kadar bu şirketin? O satılan şirketlerin devir senetleri nerede? Ne zaman kurdunuz o şirketi? Ne kadar faaliyet yürütmüş, kazancı neymiş? Ne kadar vergi ödemiş? Beyannameleri neymiş? Nasıl kıymetli bir şirketmiş, bu değere nasıl ulaşmış?

“Bu nasıl ticaret?”

“Bir de ticaret meselesi var. Bu nasıl ticaret? 1 Sterlin'lik şirket, 15 milyonluk ödeme. Bu nasıl ticaret?

“Şimdi vatandaşlara soruyorum; vicdanı olan vatandaşlara soruyorum bunun için hesap kitap bilmeye gerek yok. Bu şirketin bütün varlığı 5 lira, bu şirket 15 milyon dolar ödüyor, 20 gün içerisinde ödüyor. Buralar offshore cennetleri…

 

Kategoriler

Güncel Gündem


Yazar Hakkında