Ali Öz savunma yaptı: Hatırlamıyorum

Dink cinayeti davasında tutuklu sanık dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, savunmasını yaptı. Öz, Dink’in öldürüleceğine dair kendisine bilgi verilip verilmediğini hatırlamadığını söyledi.

Öz savunmasında, her sabah komutanlıkta ilgli şube müdürleri ve personelle toplantı yaptığını ancak bu toplantıda kendisine böyle bir bilginin verilip verilmediğni hatırlamadığını söyledi. 

Olayla ilgili Trabzon’daki mahkemelerde gerekli incelemelerin yapıldığını söyleyen Öz, haklarında Trabzon’da dava açıldıktan sonra görevli jandarma personelinin ifade değiştiridiğini belirtti. Kendisine bilgi verildiği yönündek beyanların daha önceki ifadelerinde olmadığını savundu. 

Öz şunları söyledi, 

‘‘Ne Dink’i tanırım, ne de gazetesini bilirim. Şimdiye kadar hiç okumamışımdır. Ne Yasin Hayal ne de diğerlerini tanımam.’’ 

‘‘Başarısız darbe girişiminin ardından hakkımızdaki soruşturma yeniden ele alınmıştır. Hangi yeni bilgi ve belgeye uluşılmıştır.’’ 

‘‘Dink öldürüleceği dair bilgi aldıklarını söyleyen personel, şube müdürüne aktardıklarını ve sabah söylediklerini ifade ediyorlar. Bu konu konuşulmadı. Hatırlamıyorum. Bu bilgi alındıktan sonra yapmaları gereken işlemler vardı. Rapor düzenleyip, gerekli çalışmaları yapıp üstlerine iletilmeliydi. Gerekli hazırlıkları şube yapar. Şube bunun için vardır. Benim hatam şubeye fazla güvenmemdir. Kontrol eksik kalmıştır. Art niyetli değillerdir ancak bilgi kayıtlara girmediği için işlem yapılmamıştır. Bilgiyi nereden aldıkları, teyit edip etmedikleri bile bilinmemktedir. 

Öz, 20 Ocak 2007’de haber kayıt bildirim formu hazırlandığında Trabzon dışında olduğunu kendisine telefon gelince gerekinin yapılması için talimat verdiğini söyledi. 

İstanbul’da keşif yaptığı iddia edilen personelin ise firari bir şahsın yakalanması için görevli olarak gittiklerini savundu. İstanbul’a giden personelin amacının keşif yapmak olmadığını söyledi. 

Mahkeme Başkanı Ali İhsan Horasan, bilginin kendisine aktarılıp aktarılmadığını yeniden sordu. Öz, ‘‘Hatırlamıyorum’’ dedi. Öz, personelin hemen rapor etmesi gerektiğini söyledi. 

Mahkeme Başkanı Horasan, ‘‘Bu kadar insan yalan mı söylüyor’’ diye sordu. Öz ‘’Hatırlamıyorum’’ dedi. Başkan Horasan, ‘’Cinayetten sonra raporlara attığınız imzayı hatırlıyor musunuz?’’ diye sorudu. Öz, ‘’İmza benim imzam’’ diye yanıt verdi. 

Öz’ün sorgusu perşembe günü devam edecek. 


Kategoriler

Güncel