200 isimden Deniz Yücel’e özgürlük çağrısı

10 Aralık’ta cezaevindeki 300. gününü dolduran Deniz Yücel için aralarında Bono, Orhan Pamuk, Fatih Akın, Slavoj Zizek'in de olduğu 200 isim bir çağrı metni yayımladı.

İlan, bianet, Evrensel, Cumhuriyet, Birgün, Diken, Journo, Welt, taz, Süddeutsche zeitung'un da aralarında yer aldığı internet siteleri ve gazetelerde 10 Aralık'ta yayınlandı.

İmzacılar arasında U2'nun solisti Bono, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk ve Avusturyalı oyun yazarı ve romancı Elfriede Jelinek, yönetmen Fatih Akın, Deutsche Welle Baş Editörü Ines Pohl, Spiegel ve Stern dergileri ile Die Zeit, Bild, Süddeutsche Zeitung, Tagesspiegel ve taz gazetelerinin genel yayın yönetmenleri de bulunuyor. 

İlanda Yücel hakkında hala iddianamenin hazırlanmadığı hatırlatılarak “Deniz Yücel, gazetecilik yapmak ve düşüncelerini özgürce dile getirmek dışında hiçbir şey yapmamıştır” denildi.

“Bu 300 günün her bir günü, suçsuz yere özgürlüğünden yoksun geçirdiği 24 saat demektir. Deniz Yücel için adil bir yargılama ve özgürlük talep ediyoruz. Bu talebimiz Türkiye’de siyasi nedenlerle tutuklu bulunan tüm gazetecileri kapsıyor.”

 

 

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında