Knesset’e soykırım önergesi

İsrail’in merkez partilerinden Yesh Atid’in lideri Yair Lapid, İsrail parlamentosu Knesset’e bir önerge vererek 1915’te olanların “Ermeni Soykırımı” olarak tanınması için çalışacaklarını söyledi.

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ün İsrail’in başkenti olması gerektiğin yönündeki açıklamasının ardından Türkiye ile İsrail arasında gerginlik yeniden tırmanırken İsrail’in merkez partilerinden Yesh Atid’in lideri Yair Lapid, İsrail parlamentosu Knesset’e bir önerge vererek 1915’te olanların “Ermeni Soykırımı” olarak tanınması için çalışacaklarını söyledi.  

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Knesset’te 11 milletvekili bulunan Yesh Atid’in lideri, İsrail ile Türkiye arasında planlanan doğalgaz boru hattı projesinin de iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’den “düşman veya yarı düşman ülke” olarak bahseden Lapid, “İsrail’in ABD ve diğer bölge ülkeleriyle birlikte bağımsız bir Kürt devletinin kurulması için çaba harcaması gerektiğini” de savundu.

Bu açıklamaları aktaran The Times of Israil gazetesi ise, Ermeni soykırımı tasarısı hakkında  “İsrail’in Türkiye’yi öfkelendirme kaygısı ile geleneksel olarak böyle bir adım atmaktan kaçındığını” anımsattı.

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında