Patrik Kaymakamı Bekçiyan'dan Kudüs mesajı

Türkiye Ermenileri Patrikliği Kaymakamı Başepiskopos Karekin Bekçiyan, Kudüs’de yaşanan krizle ilgili bir açıklama kaleme aldı. Bekçiyan, “Kudüs kentinin siyasete böylesine alet edilmesi genel olarak Hristiyanlar’ı ve özelde ise Ermeni Kilisesi olarak bizleri endişelendirmekte ve yaralamaktadır” dedi.

Bekçiyan, Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasıyla başlayan küresel gerginliği endişeyle keder ve endişeyle izlediklerini belirtti. 

Bekçiyan ayrıca, tek tanrılı dinlerin ortak ibadet mekanı olan Kudüs’ün bu vasfının zarar görmemesi mesajı verdi. 

Açıklamanın tamamı şöyle:  

"ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak kabul ettiğini ilan etmesi üzerine başlayan küresel gerginliği ve Ortadoğu barış sürecinin gördüğü zararı büyük keder ve endişe içinde izlemekteyiz. İsim anlamıyla “Esenlik Kenti” Yeruşalim olan ve Musevilik, Hristiyanlık ve İslamiyet’in kutsal kabul ettiği Kudüs’ün çatışmalara vesile olması ise büyük üzüntüye sebebiyet vermektedir.

Dinsel anlamda bir dünya ve insanlık mirası olan Kudüs kentinin siyasete böylesine alet edilmesi ise genel olarak Hristiyanlar’ı ve özelde ise Ermeni Kilisesi olarak bizleri daha da endişelendirmekte ve yaralamaktadır. Tek Tanrılı dinlerin ortak dini ziyaret ve ibadet mekanı olan Kudüs’ün bu vasfının zarar görmemesi için tüm tarafların ortak gayret göstermesi gerektiği inancındayız.

Zaten son derece kırılgan olan Dünya barışının her zamankinden daha büyük bir tehdit altında olduğu bu günlerde gerilimin azaltılması ve zaten var olan sorunların daha büyük çatışmalara dönüşmemesi için tarafların soğukkanlılık ve itidal ile davranmalarını diliyoruz.

Yüce Rab’bimiz konuya taraf olan tüm liderlere kalıcı bir barışın tesisi için gayret etme hikmeti ve karşılıklı hoşgörü ve anlayışı ihsan etmesi için duacıyız.

Dünya’nın ve özellikle Ortadoğu’nun ve Ülkemizin barışı ve esenliği için yapılmakta olan tüm dualara kalben katılıyor ve Yüce Rab’bin yüreklere nefretin ve öfkenin yerine göksel sevgiyi göndermesi için dua ediyoruz."



Yazar Hakkında