Agos'ta bu hafta

AGOS’UN SADECE OKURU DEĞİL, DESTEKÇİSİ OLUN

E-GAZETEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN 

GÜNCEL

*‘Hassasiyetler’ bayram etkinliklerini iptal ettirdi

İki yıldır Hanuka Bayramı, üç yıldır da Noel ve Şeb-i Arus etkinlikleri düzenleyen Beşiktaş Belediyesi, tepkiler üzerine, ‘Hassasiyetler göz önüne alınarak kutuplaştırmayı artıracak faaliyetlerden kaçınmak için’ iptal kararı aldı.  

*İzmir’e göç dalgasının ekonomik boyutu

‘İzmir ve Çevresi’ konferansında sunum yapanlardan tarihçi
Ümit Kurt İzmir’de 1922 sonrasında mülk gaspı konusunda yaşananları anlattı: “Rumlardan kalan mallardan bir pay alabilme heyecanı, İzmir’e yönelik yoğun bir göç kampanyasını başlattı.” 

*Ermeni ruhani liderlerden Kudüs çağrısı

*Dink davasında yeni tahliyeler

*Nalbandyan’dan protokoller açıklaması

*Ekonomide büyümenin perde arkası

Prof. Hayri Kozanoğlu büyüme rakamlarını Agos için değerlendirdi.

*Rum vakıfları yeni model arıyor

İstanbul’daki Rum Vakıfları, gayrimenkullerin değerlendirilmesinde yeni modeller ortaya çıkartmak için bir danışma kurulu kurdu. Kurul, vakıf yönetimlerine gayrimenkullerin değerlendirilmesinde farklı seçenekler ortaya çıkartacak.

TOPLUM 

*85. Patrik böyle seçilemedi

İçinde bulunduğumuz haftanın Türkiye Ermeni toplumu açısından özel bir önemi var. Aylar önce Müteşebbis Heyet tarafından İstanbul Valiliği’ne gönderilen yazıda Patrik seçimi sürecinde delege seçimi için 10 Aralık, Patrik seçimi için de 13 Aralık tarihleri öngörülmüştü. Yani Patrik seçimi engellenmeseydi, bu çarşamba biz 85. Patriğimizi kutluyor olacaktık.

ORTA SAYFA 

*Ermenistan depremi ve bir tanıklık: Enkaz altında 18 saat

ARKA SAYFA 

*Abdülhamit ve Ermeniler çalışması sürüyor

AGBU-Nubar Kütüphanesi Müdürü Boris Acemyan bir dizi konferans için İstanbul’daydı. İlk kez Türkiye’ye gelen Acemyan, hem Paris’teki Nubar Kütüphanesi’nin çalışmalarını anlattı hem de Abdülhamit döneminde Ermeniler üzerine yeni bir yayın üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Kategoriler

Güncel Basın

Etiketler

Agos'ta bu hafta