Agos'ta bu hafta

AGOS’UN SADECE OKURU DEĞİL, DESTEKÇİSİ OLUN

E-GAZETEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN 

GÜNCEL

*İstanbullu bir Rum’dan Erdoğan’a mektup var  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan ziyaretinde dile getirdiği taleplerin ve Lozan Antlaşması’nı tartışmaya açmasının ardından, 1934 İstanbul doğumlu eski bir gazeteci Aleko Papadopulos, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben bir açık mektup yayınladı. İlk olarak İstanbul’da Apoyevmatini gazetesinde Rumca yayımlanan mektupta, Papadopulos, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin dünü ve bugünü hakkında önemli tespitlerde bulunuyor.

*Paylan’dan suikast uyarısı

HDP milletvekili Garo Paylan, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek, Avrupa’da yaşayan Türkiyeli Alevi ve Ermeni toplumları temsilcileri ve ülkeyi terk etmek zorunda kalmış gazeteciler, yazarlar, akademisyenler ve kanaat önderlerine yönelik eylem hazırlığı içinde olan gruplar olduğunu söyledi.

*Yerevan’da Noel heyecanı başladı

Yerevan Cumhuriyet Meydanı’nda günlerdir süslenen dev Noel Ağacı’nın tüm ışıkları resmi bir törenle yandı. Bunu, Özgürlük Meydanı’nda açılacak ‘Buz Şehri’ takip edecek.  

*2018 ajandası ‘Hafıza’ya bakıyor

Hrant Dink Vakfı’nın bu yılki ajandası, hafıza meselesini mercek altına alıyor. Bu yıl da Ermenice, Türkçe ve İngilizce olmak üzere üç dilli olarak yayıma hazırlanan ajandada, Türkiye’nin resmî tatillerinin yanı sıra Müslüman, Alevi, Ermeni, Rum, Süryani, Kürt ve Ezidi bayramları ve özel günleri de yer alıyor.

*Fitch’ten Ermenistan’a iyi haber

Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Fitch, Ermenistan’ın ‘B+’ olan kredi notunu teyit ederken, görünümünü de ‘durağan’dan ‘pozitif’e yükseltti. Kredi notunun görümünün ‘pozitif’ olarak değişmesi, bir sonraki aşamada ülkenin kredi notunun yükseleceğinin işareti olarak görülüyor.

TOPLUM 

*Yeşilköy’de madağ

Okullar yararına kurulan sevgi sofralarında sıra Yeşilköy Okulu’na geldi. Bütçe açıklarının 675 bin TL olduğunu belirten Yeşilköy Okulu Vakfı Başkanı Habib Özfuruncu, bu yıl okullarında 292 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, eğitim alanında yaptıkları yenilikler ile birlikte bu yıl okulda istikrar sağlandığını söyledi.

*Tatul Altunyan Maral’la İstanbul’da

Maral Müzik ve Dans Topluluğu, İstanbul Kongre Merkezi’nde Ermenistan’ın önde gelen müzik ve dans topluluklarından biri olan Tatul Altunyan Müzik ve Dans Topluluğu ile birlikte konser verecek. Ermenistan’ın köklü müzik ve dans topluluklarından biri olan grubun Genel Sanat Yönetmenliğini Tatul Altunyan’ın oğlu Jirayr Altunyan, koreograflığını Ohannes Haçikyan yapıyor.

*BİN DERT BİR DERMAN: ‘Erkekler iktidarsızlığı kabul etmiyor’

ORTA SAYFA 

*‘İnsanlığa karşı suç’ kavramını düşünmenin zamanı geldi 

Buenos Aires’deki AGBU Merkezi’nde, Luisa Hairabedian Vakfı’nın işbirliğiyle düzenlenen konferansta Zoryan Enstitüsü’nün müdürü Sarkissian bir konuşma  yaptı. Ermeni Soykırımı sonrasına yönelik hukuki tartışmalara dair bir değerlendirme özelliği taşıyan ve ‘insanlığa karşı suç’ kavramı üzerinde durmanın yeni yollar açabileceğini savunan bu konuşmanın Türkçesini paylaşıyoruz. 

KÜLTÜR SANAT

*Vomank ‘PanAlik’ albümü ile geliyor

Vomank grubunun ilk stüdyo albümü ‘PanAlik’ önümüzdeki hafta çıkıyor. Vomank’ın beş Ermeni şairin şiirlerine yaptığı bestelerin yanı sıra, sözleri ve ezgisi gruba ait beş şarkı, iki de enstrümantal eserin yer aldığı albümün lansman konseri ise bu hafta. 

ARKA SAYFA 

*Nakba'yı ve geri dönüşü konuşmaya cesaret eden örgüt: Zochrot

İsrail’in tarihiyle yüzleşmesini savunan Zochrot’un önde gelen isimlerinden Tom Pessah, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs açıklaması sonrasında İsrail’de yaşanan gelişmeleri anlattı. Pessah, ‘Gazze’de Kudüs’ün başkent ilan edilmesinden daha kötü şeyler yaşanıyor’ dedi.

Kategoriler

Güncel Basın

Etiketler

Agos'ta bu hafta


Yazar Hakkında