Noel ayinlerle kutlandı

Katolik ve Protestan Hıristiyanların İsa Mesih'in doğumunu kutladıkları Noel, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde düzenlenen ayinlerle kutlandı.

İstanbul’da Beyoğlu'ndaki Saint Antuan Kilisesi'nde Noel ayini yapıldı. Noel Ayini'ne katılanlar, kilisenin bahçesinde ve içerisinde mum yakarak dua etti.

Ayinde, ilahiler ve dualar eşliğinde İncil'den pasajlar okunurken, İsa Mesih’in doğumu canlandırıldı.  

Büyükada’daki Aya Dimitri Rum Ortodoks Kilisesi’nde de Noel ayini düzenlendi. 

Mersin 

Noel, Mersin’de yaşayan Katolik Hıristiyanlar tarafından da ayinlerle kutlandı. Merkez Akdeniz İlçesi’nde bulunan Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde düzenlenen Noel ayinini, rahip Francis Dondu yönetti. Renkli görüntülerin yaşandığı ayinde, Türkçe ve İtalyanca dualar edilerek İncil’den bölümler okundu. 

Hatay 

Antakya Ortodoks Kilisesi'ndeki ayini, kilisenin ruhani lideri Jan  Delüller ile rahip Dimitri Doğum yönetti. ABD'nin Adana Konsolosu Linda Stuart  Specht'in de katıldığı ayinde ilahiler okundu, mum yakılıp dua edildi. 

İskenderun 

İskenderun ilçesinde de Noel kutlamaları kapsamında Ortodoks  Kilisesi'nde ayin düzenlendi. İskenderun Ortodoks Cemaati Ruhani LideriDimitri Yıldırım, ayinde yaptığı konuşmada,  birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kilisenin ışıklarla süslendiği ayinde  dualar edildi ve mum yakıldı.

Kategoriler

Güncel Azınlıklar

Etiketler

Noel Noel ayini


Yazar Hakkında