Agos'ta bu hafta

AGOS’UN SADECE OKURU DEĞİL, DESTEKÇİSİ OLUN

E-GAZETEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN 

KİRK ARALIK SAYISIYLA BAYİNİZDE

GÜNCEL

*‘İnternet varsa Bitcoin’i engellemek mümkün değil’

Şant Manukyan ile 2017 yılının en çok konuşulan konularından Bitcoin’i konuştuk. Manukyan, güvenilirliği tartışılan Bitcoin için “Güvenli olmadığını söyleyemem ama halen işlem yaptığınız borsalar pek güvenli değil” diyor

‘İran’daki itirazın birkaç ayağı var’

Gazeteci Mete Çubukçu, 2018’e protestolarla giren İran’ı ve büyük güçlerin Ortadoğu politikalarını anlattı. Çubukçu, “İran’da birkaç ayağı olan bir dalgayla karşı karşıyayız. Ortada birikmiş, tıkanmış birçok nokta var” diyor.

*Kavala için ortak açıklama

Ermenistan ve Türkiye’den STK’lar tutuklu işadamı Osman Kavala için açıklama yaptı. STK’lar, “Yaşadığı toplumun geleceği için yararlı çabalar gösteren Kavala’nın tutukluluğunun bir an önce sona ermesini talep ediyoruz” dediler.

 

Ermeni toplumu, İsa Mesih’in doğuşunu, yani Surp Dzınunt (Kutsal Doğuş) yortusunu kutluyor. 6 Ocak Cumartesi günü gerçekleşecek ayinlerle İsa Mesih’in kutsal doğuşu müjdelenecek.

Քրիստոս ծնաւ եւ յայտնեցաւ (Mesih doğdu ve beden aldı)

Ձեզի մեզի մեծ աւետիս (Hepimize müjdeler olsun)

TOPLUM

*Ateşyan kendini dayatıyor

Ateşyan kendi facebook hesabından uzun bir açıklama yaptı. “Hakkımda bunca zamandır atıp tutan zavallılar”, “takke düştü, kel göründü”, “foyaları ortaya çıktı” gibi ifadelerin de yer aldığı bu açıklamada Ateşyan Patrik genel vekilliğinden istifa etmemesini “Patrikhaneyi aylardan beri kayıtsız şartsız Değabah Srpazan’a teslim etmişim. Benden daha ne isteniyor acaba?” sözleriyle savundu.

*13 gün sonra gelen açıklama

Bedros Şirinoğlu’nun 22  Aralık’ta Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü ortaya çıktı. Şirinoğlu görüşmeden 13 gün sonra yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımız ile gerçekleştirdiğimiz görüşmenin sadece vakıf yönetiminin başında bulunduğum Surp Pırgiç Hastanesi’yle ilgili boyutlarını kamuoyuyla paylaşıyorum” ifadesini kullandı.

* AGOS'UN MERCEĞİNDEN: Bu görüşmeden ne anlayalım?

ORTA SAYFA 

*‘Günümüzde Turabdin’de 250 bin Süryani yaşıyor olabilirdi’

‘Uluslararası Kemal Yalçın Sempozyumu’nda Herman Hintiryan ve Melke Gabriel, kendilerinin ve ailelerinin Türkiye’de yaşadıklarını anlattılar. Gabriel, “Katliamlar ve yıkımlar olmasaydı günümüzde Turabdin’de 250 bin Süryani yaşıyor olurdu” diyor.

KÜLTÜR SANAT

*Zohrab halısı Ermenistan’da

ARKA SAYFA 

*‘Gül’ün durumunu AKP’nin performansı belirler’

Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Abdullah Gül’ün çıkışından AKP-MHP ittifakına, İYİ Parti’nin performansından CHP’deki duruma, Türkiye siyasetindeki 2018 ihtimallerini anlattı.

Kategoriler

Güncel Basın

Etiketler

Agos'ta bu hafta


Yazar Hakkında