Dizilerde dördüncü sezon furyası

Bu haftadan itibaren, bu köşede, sürekli olarak yenilenen içerikleriyle farklı konuların işlendiği dizi ve filmlerin yer aldığı bu platformlarda bulunan bazı diziler hakkında tavsiye ve eleştiri yazılarına yer vereceğiz.

Artık, hem yerli hem yabancı dizilerin televizyon kanallarında kendilerine yer bulması eskisi kadar kolay değil. Netflix, HBO, Amazon gibi internet portallarının, dizi ve film yapımcılarını, televizyon kanallarına oranla çok daha özgür bırakması, sektörün dijital alana kaymasını da beraberinde getirdi. Bu haftadan itibaren, bu köşede, sürekli olarak yenilenen içerikleriyle farklı konuların işlendiği dizi ve filmlerin yer aldığı bu platformlarda bulunan bazı diziler hakkında tavsiye ve eleştiri yazılarına yer vereceğiz.

Yeni yıl, birbirinden heyecanlı üç dizinin yeni sezonlarıyla, diziseverler için harika başladı. ‘Black Mirror’, ‘Peaky Blinders’ ve ‘Bron/Broen’, dördüncü sezonlarıyla hayranlarıyla buluştu.

Black Mirror

Netflix ve Channel 4’da yayınlanan ve bizi yakın geleceğin tehlikelerinden haberdar eden, gizem ve heyecan dolu bir İngiliz dizisi olan ‘Black Mirror’, yayınlanmaya başladığı 2011’den bu yana dünyanın dört bir yanında büyük bir hayran kitlesi tarafından takip ediliyor. Dizinin dördüncü sezonu, 2017’nin son günlerinde yayınlandı. Her sezonu altı bölümden oluşan ve bölümleri bir saati bulan dizi, son sezonuyla hayranlarını fikir ayrılığına itmiş durumda. ‘Black Mirror’ izleyicilerinin büyük bölümü son sezonu hayal kırıklığı olarak nitelendirse de, dizinin hayranları bu sezonu da bir hayli beğenmişe benziyor. Dizinin IMDB puanı 8,9.

Peaky Blinders

Aslen BBC Two dizisi olan ancak Netflix’in de haklarını satın aldığı ‘Peaky Blinders’ da, tıpkı ‘Black Mirror’ gibi, bir İngiliz dizisi. Ancak, ‘Black Mirror’ın aksine, geleceği değil geçmişi konu alıyor. 1919’da Birmingham’daki bir gangster çetesinin hikâyesini anlatan dizinin dördüncü sezonu 2017’nin son günlerinden izleyicileriyle buluştu. Dizinin başrol oyuncusu Cillian Murphy, oyunculuğuyla izleyenleri yine kendine hayran bıraktırıyor. Kumarhane işletmecisi olan Shelby Ailesi ile dedektifler arasındaki çekişmelerin anlatıldığı Peaky Blinders’ın IMDB puanı 8,8.

Bron/Broen

Kişisel dizi listemin en üst sırasında yer alan ‘Bron/Broen’, Danimarka-İsveç ortak yapımı. 2011’de başlayan dizi, bu sezon dördüncü ve son sezonuyla izleyicilerinin karşısına çıkıyor. 1 Ocak 2018’de dördüncü sezonunun ilk bölümü yayınlanan dizi, İsveç ve Danimarka polislerinin ortaklaşa çözdükleri ve bazen de çözemedikleri suçlar ele alınıyor. Malmö polisi Saga Norén karakterindeki Sofia Helin, ‘Bron’u izlemek için tek başına yeterli sebep olabilir. Göçmenlik, hayvan hakları gibi temaların da sıkça işlendiği dizinin IMDB puanı 8,6.

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema

Etiketler

TV dizisi


Yazar Hakkında

1990 İstanbul doğumlu. Kültür sanat, müzik, insan hakları ve güncel politika haberleri yapıyor.