‘Kadın kimliğimle siyasette var olmamdan korktular’

CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu, seçilmesinin hemen adından başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere pek çok kişinin hedefi haline geldi. Seçilmesi üzerinden daha 24 saat geçmeden hakkında soruşturma başlatıldı. Kaftancıoğlu,” Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular” dedi.

Kaftancıoğlu, cumartesi günü yapılan CHP 36. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde 325 oyla yeni il başkanı seçildi. Kaftancıoğlu seçilmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada  “Biz söylediğimiz şeyleri yapacağız. Yapmayacağımız şeyi de söylemeyeceğiz. Bu kongre salonundan el ele, kol kola hep birlikte çıkıp, AKP faşizmini yıkmaya gideceğiz. İnancınız ve güvenciniz için çok teşekkür ederim” dedi.

Kaftancıoğlu seçilmesinin hemen ardından hükümete yakın medya kuruluşları tarafından hedef haline getirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığ,ı seçilmesinin hemen ardından PKK ve DHKP-C propagandası, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını aşağılamak, Cumhurbaşkanına hakaret suçlarından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Erdoğan’ın gündemi

Soruşturma haberinin adından ise Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da hedef gösterildi. Erdoğan, 16 Ocak’ta partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Kaftancıoğlu’nun bazı tweetlerini göstererek şunları söyledi:

 “İstanbul'a bir il başkanı seçmişler ki facia. Demokrasiye saygımız vardır, bu kişi kongreden çıkmıştır. Saygımız vardır. Ama bu kişinin geçmişine baktığımızda bizim bir şey söylememize gerek kalmıyor. Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu parti kimlerin eline kaldı. Ermeni soykırımı diyerek tarihimizi ve milletimizi aşağılıyor. Devlet katil değil, seri katil diyerek, hayatını kaybedenlerin suçunu devlete atıyor. Yüzünde maske, elinde taş güvenlik güçlerimize karşı çekilmiş eylemci resmi, bu vandallığa sahip çıktığını resmediyor. Diğer paylaşımlarından, Gezi olayları sırasında insanları ‘Ananı da al haydi Taksim'e’ diyerek bu kişinin bizzat insanları tahrik ettiği anlaşılıyor.”

Kaftancıoğlu konuştu

Kaftancıoğlu Erdoğan’ın açıklamalarının ardından 17 Ocak’ta CHP İstanbul l Başkanlığı’nda yapılan devir teslim töreninde konuşan Kaftancıoğlu, tweetlerine sahip çıktı. “Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular” dedi.

Kaftancıoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

“Benim durduğum  ve yaptığım siyasi mücadele kimlerin ne yediğine ne içtiğine neye inandığıyla değil insanların hak ve özgürlükleri çerçevesinde neyle mücadele ettiğidir. Sevgili eşimin paylaştığı fotoğraf var. Söylemeyi ayıp sayarak bir detaya dikkatinizi çekeceğim. Çatal ve bıçağın şeklinden karşıdakinin olduğu var. Yurtdışından bir arkadaşı… Bu görseli paylaşan eşimin babası öldürülmeden iki gün önce bir parti genel başkanı tarafından hedef gösterilmişti. Ve oğlunun da bu topraklarda gülüp geçeceğimiz bir paylaşım nedeniyle tüm kamuoyunda hedef gösterilmesinin takdirini sizlere bırakıyorum. Bunu ayıp sayıyorum. Bunun AKP Genel Başkanı tarafından hedef gösterilmesi ayrımcı politikaların geldiği noktayı gösteriyor. Askerlerin yenildiği etlerle ilgilenilseydi Türkiye bu hale gelmezdi. Eşim kul hakkı yemediği sürece gerisinin hiçbir önemi yok.”

Soykırım tweet'i

Erdoğan, Kaftancıoğlu’nu eleştirdiği tweetlerinden biri 24 Nisan 2012’da atılan bit tweet. Kaftancıoğlu, sosyal medyada paylaştığı mesajında,  “Tarihte Bugün: Ermeni Soykırımı başladı. Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz, 19.15’te Taksim’de” yazıyor. Kaftancıoğlu, attığı tweetle ilgili şunları söyledi:

“Ermeni Soykırımı'na ilişkin "Ben bu topraklarda bir hak savunucusu olarak, 'Kimi sorunları vardır ya da yoktur diyerek kavramlar olarak çözemezsiniz' diye düşünüyorum. İddia edildiği gibi ‘Soykırım vardır, yoktur’ diyerek çözülemez diye düşünüyorum. Benim katıldığım yürüyüşün adı Ermeni Soykırımı yürüyüşü. Ben de ondan dolayı o paylaşımı yaptım. Biz linç kültürünün bu kadar yaygın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bizim hep birlikte karşı çıkmamız gereken bu.”

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında