BM Güvenlik Konseyi, Afrin operasyonu gündemiyle toplanıyor

Türkiye'nin Afrin'e yönelik olarak başlattığı ve ‘Zeytin Dalı’ ismini verdiği harekât üçüncü gününe girerken, bugün Birleşmiş Milletler olağanüstü gündemle toplanıyor.

Fransa'nın talebi üzerine yapılacak görüşmede Afrin harekatı Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde görüşülecek.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, "Guta, İdlib, Afrin - Fransa Suriye'deki gelişmeler konusunda BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. Türk meslekdaşımla görüştüm" açıklaması yapmıştı. 

BM Güvenlik Konseyi oturumunun Türkiye saatiyle 18.00’de başlaması planlanıyor. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Afrin konusunu BM Güvenlik Konseyi'ne taşıyacak olan ülkeyi, müttefik olarak değil 'teröre destek veren ülke olarak' göreceklerini söylemişti. 

TSK 7,5 kilometre içeride 

Afrin operasyonu üçüncü gününe girerken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) dün karadan girdiği sınırda 7,5 kilometre içeri girdiği kaydedildi. 

Operasyona Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) 6 bin 400 askerin katıldığı bildirildi.

Doğan Haber Ajansı (DHA), Azez'de ÖSO İle YPG arasında çatışma çıktığı bildirdi. ÖSO gruplarından Ceyşul Şimal'dan alınan bilgilere göre, ÖSO'ya bağlı bazı gruplar Bursayye cephesinde harekete geçti.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ise devam eden operasyon konusunda bilgi almak üzere, kuvvet komutanlarıyla birlikte Hatay'a gitti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: 11 sivil yaşamını yitirdi

Öte yandan hava saldırıları neticesinde 11 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Türk tarafının Afrin'e düzenlediği hava saldırılarında sekizi aynı aileye mensup 11 sivilin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Ölenlerden beşinin çocuk olduğu açıklandı. AFP'ye bir açıklama yapan Gözlemevi sorumlusu Rami Abdel, yaşamını yitiren ve aynı aileden olan sekiz kişinin İdlib'teki çatışmalardan kaçan bir aile olduğunu açıkladı. Afrin'deki YPG sözcüsü de sekiz kişinin hava saldırıları nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter'da yaptığı bir paylaşımda sivil ölümlerinin doğru olmadığını savundu.

 

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında