Afrin harekatı'ndaki kayıplarla ilgili yeni açıklamalar

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yaptığı operasyon 10. gününe girerken sivil kayıpları ve asker kayıplarıyla ilgili açıklamalar yapıldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Afrin harekatında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dokuz günlük bombardımanı sonucunda aralarında 12 çocuk ile yedi sivil kadının da olduğu 42 Kürt, Arap ve Ermeni’nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

bianet’te yer alan habere göre örgütün dün internet sitesinden yaptığı açıklamada, ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda karşı karşıya gelen Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve YPG ile TSK ve Özgür Suriye Ordusu’ndan da kayıpların olduğu ifade edildi. Çatışmanın hem karada yüz yüze hem de roket saldırılarıyla sürdüğü belirtildi.

TSK’nın, Afrin bölgesindeki Kaljiba ve Maryamin köyleri ile Maabatli kasabasıyla kuzey ve batıdaki diğer bazı köyleri havadan bombaladığını yazan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, savaşçılar ve sivillerin ölüm oranının arttığını, ağır yaralıların da yaşamını yitirmesiyle bu rakamın artabileceğini ifade etti.

Londra merkezli örgütün açıklamasında, Cumartesi gecesine kadar YPG ile TSK’dan toplam en az 78 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi, hayatını kaybeden askerlerden dördünün cenazesinin YPG’nin elinde olduğu ifade edildi.

Afrin Hastanesi: 34 sivil hayatını kaybetti 

Bölgede bulunan The Independent gazetesinin Orta Doğu muhabiri Robert Fisk de Afrin Hastanesi Müdürü Doktor Jawan Polat’tan aldığı belgeleri paylaştı. Buna göre 21 Ocak-26 Ocak arasında hastaneye gelen 10’u çocuk, 7’si kadın toplam 34 sivil hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Amasya'da partisinin 6. Olağan il kongresi öncesinde yaptığı konuşmada, sabah söylediği “ÖSO ve Mehmetçik olarak 20 şehidimiz var” sözüne açıklık getirdi; yedi TSK mensubunun öldüğünü söyledi:“Şu anda 484 terörist etkisiz hale getirildi. Toplamda 20 şehidimiz var. Yedisi Mehmedimiz, diğerleri ÖSO’dan.”

TSK’dan iki günde dört açıklama

TSK son olarak bu sabah şu açıklamayı yaptı: “Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gece süresince 40 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 597 olmuştur.”

TSK’nın Cumartesi akşamı yaptığı açıklamaya göre, iki asker hayatını kaybetti, 11 asker yaralandı. TSK geçen hafta da üç askerin hayatını kaybettiğini, ikisinin cenazesinin hava koşulları sebebiyle alınamadığını duyurmuştu.

İki açıklamada toplam beş askerin yaşamını yitirdiği duyurulmuş oldu.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında