Gar Katliamı davası devam ediyor

10 Ekim Gar Katliamı'nın duruşması bugün devam ediyor.

Ankara 10 Ekim Katliamı davasının 7. duruşması bugün Ankara Adliyesi 4.Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı.

10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı önünde KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin tertip ettiği Emek, Barış ve Demokrasi Miting’inde IŞİD’li iki canlı bombanın saldırısının ardından 103 kişi yaşamını yitirmiş ve 400’ü aşkın kişi yaralanmıştı. Katliamın 27. ayında 30’u aşkın kişinin tedavisi ise halen devam ediyor. 

Duruşma öncesi adliye binası önünde 10 ekim saldırısında yaralananlar, hayatını kaybedenlerin aileleri ve Emek ve demokrasi güçleri bir araya geldi. Çok sayıda kişinin katıldığı duruşma öncesi katliamda eşi avukat Uygar Coşkun'u kaybeden 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği başkanı Av. Mehtap Sakinci Coşkun basın açıklaması  yaptı. Coşkun, Emeğin hakkı barış ve demokrasinin tesis edilmesi için öncelikli taleplerini sıraladı.

Davanın gerçek sorumlular yargılandığı gün kapanacağını kaydeden Coşkun, başta kamusal sorumluluğunu yerine getirmeyen kamu görevlileri olmak üzere tüm sorumluların adil bir şekilde yargılanarak davanın tamamlanmasını talep ettiklerini vurguladı.

Açıklamanın ardından duruşma için bir araya gelen aileler adliye binasına giriş yaptı.

Duruşma salonunda basın mensuplarına ayrılan kısma kolluk kuvvetlerinin yerleştirilmesine tepki gösteren gazeteciler ve polisler arasında tartışma yaşandı.

Müştekilerin,müşteki avukatların,sanıkların ve sanık avukatlarının yoklamasının yapılmasının ardından duruşma başladı.
       

Kategoriler

Güncel Gündem


Yazar Hakkında