Trabzon’da Santa Maria Kilisesi'ne saldırı

12 yıl önce öldürülen Rahip Andrea Santoro’nun hizmet ettiği Trabzon Santa Maria Kilisesi saldırıya uğradı. Olay sonrası bir kişi gözaltına alındı.

Trabzon’daki Kemerkaya Mahallesi'nde yer alan Santa Maria Katolik Kilisesi, 6 Mart’ta saat 18.30 sıralarında saldırıya uğradı. Edinilen bilgilere göre 40 yaşlarındaki bir kişi, kilisenin garaj kapısının üzerinde bulunan cama silahla tek el ateş etti. Saldırının ardından bir kişi gözaltına alındı.

Santa Maria Kilisesi’ne bundan önceki yıllarda yapılan saldırılar şöyle:

9 Şubat 2018 - Kilisenin bahçesine sis çıkartıcı materyallerden biri atıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan beş kişi serbest bırakıldı.

17 Temmuz 2016 - 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası darbe girişimini protesto eden bir grup, Santa Maria Katolik Kilisesi'ne tekbir getirerek saldırdı. Kiliseye kaldırım taşları atarak camlarını kıran grup yanlarında getirdikleri çekiçlerle kilisenin kapısını kırmaya çalıştı.

1 Ocak 2011 - Kilise istavroz haçını ışıklandırdığı için tehdit edildi. Kiliseye atılan şişelerden birinin içinden, "Kilisenin tepesindeki haçı ya siz indirin ya biz indireceğiz" yazılı not çıktı. Saldırı emniyete yansıdı. Ancak güvenlik kameralarından görüntüleri alan emniyet, herhangi bir ipucu bulamadı. Kiliseden hiç kimsenin ifadesine başvurulmadı. Şikayet dilekçesi alınmadı.

Santa Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santoro, 5 Şubat 2006’da kilisede dua ederken, uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüştü. Rahip Santoro'yu tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve o tarihte 16 yaşında olan Oğuzhan Akdin, Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nce, 18 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmış ve infaz süresini tamamladığı için 2016’da tahliye edilmişti.

Kategoriler

Genel Güncel Türkiye