Tufenkian Vakfı Yöneticisi Doudaklian’a Beyrut’ta saldırı

Merkezi Yerevan’da bulunan Tufenkian Vakfı yöneticisi Raffi Doudaklian, bir yakınıyla Beyrut’ta Ermeni nüfusun yoğun olduğu Burc Hamud semtinde, kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. 26 Şubat’ta gerçekleşen saldırı sonucu başından ve gözünden yaralanan Doudaklian hastaneye kaldırıldı. Saldırının Burc Hamud’un merkezinde bulunan Şağzoyan Kültür Merkezi’nin otoparkında gerçekleştiği öğrenildi.

Bazı kaynaklar, Doudaklian’ın Yerevan hükümetini eleştiren yazılarından ötürü saldırıya uğradığını belirtti. Saldırının arkasında Taşnaktsutyun olarak bilinen Ermeni Devrimci Federasyonu’nun (EDF) olduğu iddia ediliyor. Ancak 5 Mart’ta EDF Lübnan Merkez Komitesi yazılı açıklama yaparak saldırının kendileri ile bağlantılı olduğu iddialarının “kabul edilemez” olduğunu belirtti.

Birçok kurum ve kişi Raffi Doudaklian’a karşı yapılan saldırıyı kınadı. Ermenistan Barosu, Artsakh Ombudsmanı ve Kanadalı Ermeni oyuncu Arsinee Khanjian, Doudaklian’ı desteklediklerini açıklayıp saldırıyı kınadıklarını belirtti. Ünlü oyuncu Khanjian, saldırıyı “Utanç verici bir korkaklık ve ödleklik hamlesi” olarak nitelendirdi.

Lübnan doğumlu Doudaklian’ın pek çok ülkedeki Ermeni cemaatlerinde görev aldığı biliniyor. Raffi Doudaklian Beyrut’taki ‘Aztag’, Los Angeles’taki ‘Asbarez’ gazetelerinde editör olarak görev aldı. Kanada’daki özel Ermeni ARS Okulu’nun müdürlüğü yaptığı dönemde okulu geliştirip büyüten Doudaklian ailesi ile Ermenistan’a taşındıktan sonra 2016’da Tufenkian Vakfı’nın yönetimini üstlenmişti.



Yazar Hakkında