Ateşyan'dan Danışma Kurulu hamlesi

İstanbul Valiliği'nin tebligatıyla Patrikhane'yi yeniden yönetmeye başlayan Başepiskopos Aram Ateşyan Danışma Kurulu oluşturmak için ilk toplantıyı gerçekleştirdi. Kurulda Jamanak ve Marmara gazetelerinin genel yayın yönetmenleri de yer alacak.


 
Başepiskopos Ateşyan daha önce ipuçlarını verdiği sivillerden oluşacak ‘Danışma Kurulu’ için Patrikhane’de bir toplantı gerçekleştirdi. 21 Mart Çarşamba günü gerçekleşen toplantıya kimi hayırseverler ve vakıf başkanları katıldı. Edinilen bilgiye göre Danışma Kurulu içinde Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu, Karagözyan Vakfı Başkanı Dikran Gülmezgil, hayırsever Hayk Aslanyan, hayırsever Aret Ergan, Kumkapı Kilisesi Vakfı Başkanı Hrant Moskofyan, Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Vazken Barın, Feriköy Merametciyan Okulu Kurucu Temsilcisi Avedis Hacınlıyan, Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı İkinci Başkanı Herman Balyan, İBB Başkanı danışmanı Nadya Taşel, Samatya Vakfı Başkanı Yesayi Demir, Jamanak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ara Koçunyan, Marmara Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Haddeler gibi isimlerin bulunması öngörülüyor. Yine edinilen bilgilere göre toplantıda bu kurulun fikir teatisi için mi kurulduğu yoksa bir karar mercii mi olacağı sorusu gündeme geldi. Ateşyan bu soru üzerine kurulun karar mercii olarak görev yapacağını ve kurulun resmileşmesi için Ankara’da temaslarda bulunacağını söyledi.
Ateşyan iki hafta önce Yeşilköy’de katıldığı bir sohbet toplantısında bir danışma kurulu kuracağını, bu kurulu cismani meclise çevireceğini ve bu meclisin toplumu idare edeceğini söylemişti. Ateşyan, kurulun oluşturulmasının ardından Ankara’da patrik ve vakıf seçimleriyle ilgili çalışmalar yapılacağını ifade etmişti.