Kuyumcular Odası’nda Mustafa Atayık dönemi

İKO (İstanbul Kuyumcular Odası) Seçimleri 19 Mart Pazartesi günü yapıldı ve başkanlığa aday olan Mustafa Atayık toplam 536 oy alarak İKO Başkanı seçildi.

Toplam üç aday ve listenin yarıştığı seçimlerde Ahmet Karbeyaz listesi 83, eski İKO Başkanı Norayr İşler listesi 307 oy alırken yeni başkan seçilen Mustafa Atayık listesi  536 oyla en çok oyu aldı. Atayık sonuçların belli olmasının ardından salonda bir konuşma yaptı. Konuşmasında eski dönemde görev yapan başkanlara teşekkür eden Atayık, “İKO bundan sonra kuyumcu esnafının, atölyecinin, yani bu sektörün gerçek emekçilerinin sorunları için çalışacak” dedi. Agos’un da sorularını yanıtlayan Mustafa Atayık ‘Tüm kuyumcu meslektaşlarıma bana destek verdikleri için teşekkür ederim, görevi laikiyle yapmaya çalışacağım. Türkiye bir mozaik, farklı insanların ve faklı toplumların yaşadığı kuyumculuk da bu mozaiğin son temsilcisi. Bütün amacımız ve arzumuz birliktelik ve beraberliğimiz korumak” dedi. 

 

Kategoriler

Toplum Dernekler



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.