Ateşyan afişlerine polis müdahalesi

İçişleri Bakanlığı tarafından patrik seçim sürecine yapılan müdahalenin ardından Patkrikhane'yi tekrar yönetmeye başlayan Başepiskopos Aram Ateşyan’a yönelik protestolar devam ediyor.

Daha önce riyaset ettiği ayin ve katıldığı etkinliklerde protesto edilen Ateşyan, bir süredir Kurtuluş ve Feriköy sokaklarında da protesto ediliyor. Ateşyan’ın Valilik tebligatıyla Patrik Genel Vekili yetkisini tekrar kullanmaya başlamasının ardından semtin işlek caddelerinde ve ara sokaklarında Ateşyan’ı protesto eden imzasız küçük çıkartmalar asılıyor.  

Çıkartmalarla ilgili polisin araştırma yaptığı ortaya çıktı.  Geçtiğimiz hafta sivil polisler, Kurtuluş Caddesi üzerinde çıkartmaları yapıştıranların kim olduğunu araştırmaya başladı. Cadde üzerindeki bazı ev ve iş yerlerine giden polisler, çıkartmaların bulunduğu duvar ve direkleri gören kamera kayıtlarını aldı ve çevredeki esnafa çıkartmaları yapıştıranları görüp görmediklerini sordu. Polislerin bazı yerlerde çıkartmaları söktüğü de öğrenildi. 

‘Suç değil’   

Avukat Sebu Aslangil, sokaklara asılan çıkartmaların içeriğinde suç olmadığı müddetçe, bunun suç olmadığını söyledi.  Aslangil şunları söyledi: “Çıkartmaların içeriği suç oluşturmadığı sürece herhangi bir işlem yapılmaz. Bu tür çıkartmalar suç teşkil etmez. Ancak şikayetçi olunmuşsa, hayati tehlike veya tehdit gibi bir gerekçeyle şikayet dilekçesi verilmişse polisin araştırma yapması beklenebilir.”



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.