Özdemir’e Mkhitar Gosh Madalyası

Alman Federal Meclisi Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve milletvekili Cem Özdemir, Ermeni Soykırımı'nın uluslararası kabulü için verdiği mücadele ve katkıları için Ermenistan'ın Mkhitar Gosh Madalyası'na layık görüldü. Ödül töreni 23 Mart'ta Berlin Ermenistan Büyükelçiliği'nde gerçekleşti.

Almanya Ermenistan Büyükelçisi Ashot Smbatyan, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada Özdemir'in çalışmalarıyla, milliyetçiliğin yükseldiği bu dönemde insanlar arasında karşılıklı anlayışın tesis edilmesinde hoşgörü ve cesaretin büyük bir öneme sahip olduğunu ispatladığını belirtti. Smbatyan12.yy’da yaşamış Ermeni tarihçi Nerses Şnorhali’nin sözlerini alıntılayarak “Gerçek bilgelik, nesnelere farklı açılardan bakabilmektir” dedi. 

Ünlü duduk ustasu Gevorg Dabakyan ve kemençe Hagop Khalatyan’ın da sahne aldığı etkinliğe, Alman hükümet yetkilileri, milletvekilleri ve yabancı elçiler  ve Alman Ermeni Cemaati de katıldı.  

Cem Özdemir, 12 Mart 2015 tarihinde Yerevan’daki Ermeni Soykırımı anıtını ziyaret ederek Ermeni Soykırımı'nın resmen tanınması gerektiğini söylemişti. 2016 yılında Özdemir, Federal Meclis'te 1915 katliamını soykırım olarak tanımlayan kararın için de çalışmalarda bulunmuştu.  

Etiketler

Cem Özdemir Ödül


Yazar Hakkında