Suriye’de binlerce Hıristiyan Paskalya’yı kutladı

Suriye’nin Halep şehrinde ve genelinde binlerce Hıristiyan Paskalya kutlamalarına katıldı. Palmiye Pazar kutlamaları için de din adamları, halkla beraber Halep, Lazkiye ve Şam sokaklarındaydı.

Katolik ve Ermeni Apostolik kiliselerinin bu yıl 1 Nisan’da kutladığı Paskalya bayramı vesilesiyle savaştan tahrip olmuş Suriye’nin sokakları renklendi. Binlerce Hıristiyan, Suriye başkenti Şam’da, Halep ve başka şehirlerde İsa’nın dirilişini kutladı.

Halk Ortodoks Katolik (Melkite) Kilisesi’nin merkezi olan Kutsal Haç Kilisesi’nin önündeki meydanı doldurdu. Paskalya kutlamalarının devam ettiği Kutsal Haç Kilisesi’ni Beşar Esad'ın eşi Esma el-Esad da ziyaret etti. (ajanslarLazkiye'de Palmiye Pazarı kutlaması. Fotoğraf: Sarah Abdallah

Halep Aralık 2016’da Rus güçlerin desteklediği Suriye ordusu tarafından geri alınmıştı. Savaş nedeniyle büyük yıkımlara uğrayan şehirde yavaş yavaş normal hayata dönmeye başlandığı gözlendi. Bir buçuk sene sonra Halep’in sokaklarında coşkulu Paskalya kutlamaları gerçekleşti.

Kasım 2015’te Pazar günkü ayin esnasında Kutsal Haç Kilisesi bir füze saldırısında hedef olmuştu. Katedralda 400 kişi bulunmasına rağmen saldırı sonucu kimse hayatını kaybetmemişti. 

Paskalya ve Palmiye Pazarı Tartus, Homs’da ve Suriye’nin başka birçok şehir ve köyde de kutlandı. (Ajanslar)