Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin yöneticileri tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle İstanbul 7. Sulh Hakimliği tarafından kayyım atanarak, TMSF’ye devredilen Özgürlükçü Demokrasi gazetesi İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü İshak Yasul tutuklandı. 

Yaşar ve Yasul gözaltına alınmaları sonrası Çağlayan Adliyesi'ne getirildi. Dosya üzerinden inceleme yapan savcı, Yasul ve Yaşar'ı "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. İfadeleri alınan Yasul ve Yaşar aynı gerekçeyle tutuklandı.
 
Tutuklama kararında "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu aşamada gerçekleştirmekte olan operasyonlarını haksız ve katliama yol açacak şekilde gerçekleştirdiğini sistemli, sürekli ve yazılı bir şekilde işlenmesinin ve bunda yaratması muhtemel iç karışıklar dikkate alındığında şüpheliler hakkında adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı" ileri sürüldü.
 
Operasyon kapsamında 4 Nisan’da gece yarısı gözaltına alınan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin editör ve çalışanları ise Vatan’da bulunan İstanbul Emniyeti’nde tutulmaya devam ediliyor. (Artı Gerçek)

Kategoriler

Genel Güncel