Euro Armenian Oyunlarına İstanbul takımları damgasını vurdu

Geleneksel Euro Armenian Games (Avrupa Ermeni Oyunları) bu yıl Viyana’da düzenlendi. Rekor katılımla, 30 Mart - 1 Nisan arasında gerçekleşen oyunlar, dünyanın birçok ülkesinden gelen Ermeni sporcuları bir araya getirdi.

Aylin Mermer Kuyuciyan/Viyana

Sporcular, tavla, satranç, voleybol, basketbol, futsal, masa tenisi ve badminton dallarında mücadele etti. Tavla dalında kadınların da karışık yarıştığı dalda 32 yarışmacı kıyasıya yarıştı. Badminton dalında 12’si kadın olmak üzere toplam 26 sporcu yarıştı. Badminton karışık çiftlerde sekiz sporcu; basketbol erkeklerde 8 takım; basketbol kadınlarda üç basket grubu yarıştı. Salon futbolu (futsal) turnuvasında 20 takım yarıştı. Satrançta ise 14 erkek yarışmaya katıldı. Satrançta baştan beri favori olan Avrupa şampiyonluğu da bulunan İstanbul grubundan Ari Kiremitciyan birinciliği kazandı. 

Oyunlarda en çekişmeli karşılaşma futsal müsabakalarında yaşandı. Bolsohay futbol takımı Paris Nubar takımını 2-1’lik skorla mağlup ederek turnuvanın şampiyonu oldu.

Voleybol branşında ise Ermenistan’ın Adamm takımıyla finalde karşılaşan İstanbul ekibi maçtan 2-0’lık galibiyetle ayrılarak şampiyonluğunu ilan etti.

Bu sene karşılaşma sonuçlarında İstanbul takımları futbol, basketbol, voleybol ve satrançta birincilikleri topladı.

Sahakyan namağlup şampiyon

Basketbol branşında oyunlara katılan Sahakyan takımı şampiyon olarak döndü. Aleks Karaköse ve Garo Keyişoğlu önderliğinde oyunlara katılan takım, oyunlarda yaptığı altı maçı da kazanarak şampiyon oldu. Sahakyan takımı finalde Ararat Viyana’yla karşılaştı. Sahakyan final karşılaşmasını 32- 12’lik skorla kazandı.. Aynı zamanda masa tenisi branşında da yarışan Aksel Çetinkaya oyunlarda üçüncü oldu. Sahakyan kafile sorumlusu Aleks Karaköse Agos’a yaptığı değerlendirmede Viyana’da başarılı sonuçlar elde eden Bolsohay takımını tebrik etti. Karaköse organizasyon heyetinin takımlarla çok yakından ilgilendiğini söyledi ve organizasyon heyetine teşekkür etti.

‘Üç kupayla döndük’ 

Oyunlara futsal, voleybol ve satranç branşlarında katılan ve üç kupayla şehre dönen Bolsohay kafilesinden sorumlu Şahnur Kazancı Agos’a yaptığı değerlendirmede üç kupayla döndükleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Daha önceki yıllarda böyle bir başarıyı kimsenin yakalayamadığını söyleyen Kazancı oyunlara çok iyi hazırlandıklarını ve karşılığını aldıklarını belirtti.

Birincilik kazananlar:

Tavla erkek: Varouj Iskandari (Ararat Vienna)

Tavla kadın: Maria Khachatryan (Tiflis takımı)

Badminton erkek: Luka Ninoshvili Antonosyan (Tiflis takımı)

Badminton karışık çift: Luka Ninoshvili Antonosyan / Maria Khachatryan (Tiflis takımı)

Satranç: Ari Kiremitciyan (İstanbul takımı)

Masatenisi kadınlar tek: Nora Barghoudian (Homenmen Alfortville)

Masatenisi erkekler tek: Armond Bolbolian (Ararat Vienna)

Masatenisi çift: Armond Bolbolian (Ararat Vienna) / Alina Malkhasyan (Moskova takımı)

Voleybol karışık: Bolsohay İstanbul

Futsal: İstanbul takımı

Basketbol kadın: Ararat Vienna

Basketbol erkek: Sahakyan İstanbul

Fair Play takımı:  Armenian Youth Assaciation-London

Basketbol kadınlarda en çok sayı yapan oyuncu: Seta Küçüksıvazlıyan (Ararat Vienna)

Basketbol erkeklerde en çok sayı yapan oyuncu: Kemal Mohamed (Ararat Vienna)

En iyi salon futbolcusu: Rafi Kaya (Nubar UGAB - Paris)

En iyi kaleci: Harut Kuran (İstanbul)