Bahçeli erken seçim çağrısı yaptı; Erdoğan Bahçeli yarın buluşuyor

MHP lideri Devlet Bahçeli bugün yaptığı açıklamada erken seçim çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 3 Kasım 2019'da yapılacağını hatırlatan Bahçeli şöyle konuştu:

"Kaosa oynayanların oyunlarını bozmak şarttır. Seçim var mı yok mu, erken mi olacak zamanında mı yapılacak anlaşmazlık ve çekişmelerine son verilmesinin vakti. Siyasi muhataplarımıza ve aziz milletimize samimi ve tartışılmasını ümit ettiğimiz teklifmiz şudur: 26 Ağustos 2018 Pazar günü yani Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruzun yıldönümünde, Türk milletinin yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip, hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçimlerinde Türk düşmanlarına hak ettikleri dersi vermesi en makul, en mantıklı, en akıllı, en demokratik yoldur."

Bahçeli’nin erken seçim çağrısına yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Hodri meydan, erken seçime hazırız. Türkiye'yi bu sıkışmışlıktan çıkarmanın yolu seçimdir” dedi.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise, MHP Lideri Bahçeli'nin erken seçim çağrısına ilişkin ''Konu, partinin yetkili organlarında değerlendirilir ve bir açıklama yapılır" dedi.

Bozdağ’ın ardından partisinin grup toplantısına gidişi sırasında bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, “Yarın Bahçeli ile görüşeceğiz” dedi. 

Kategoriler

Genel Güncel