HDP seçim güvenliği için muhalefet partileri ile işbirliği yapabilir

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, seçim güvenliğinin sağlanması konusunda diğer muhalefet partileri ile işbirliği yapmayı hedeflediklerini söyledi. Bligen, HDP'nin cumhurbaşkanı adayının kısa sürede oluşturulan isimler havuzundan belirleneceğini kaydetti.

Bilgen, Reuters'a yaptığı açıklamada seçimin bu kadar erken bir tarihe alınmasının "Türkiye'nin yönetilemez hale geldiğinin itirafı" olduğunu söyleyerek, erken bir seçimin olacağını önceden bilerek hazırlıklarını buna göre yaptıklarını kaydetti. 

Bilgen, şöyle konuştu: "Kırsalda oy kullanmayı engelleyecek davranışlara karşı tedbir alacağız ve bugüne kadar yaptığımızdan çok daha yoğun bir çalışma ortaya koyacağız. Diğer partilerle işbirliği için de temas kuracağız. Bir kampanya ile sandık planlanması konusunda Türkiye'nin her tarafında bir güvence mekanizmasını işbölümü ile sağlamayı hedefliyoruz." 

Bilgen, HDP'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağının ve ne zaman açıklanacağının sorulması üzerine de henüz bir isim belirlemediklerini ancak en kısa zamanda karar vereceklerini söyledi. HDP Merkez Yönetim Kurulu toplantısının erkene çekilerek bu Pazar yapılması ve potansiyel adayların bu toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor. 

Bilgen, AKP-MHP ittifakına karşı HDP ve muhalefetin bir ittifak içinde olup olmayacağının sorulmasına karşılık da "Şu anda bizim için hiçbir seçeneği kapalı tutmak doğru değil. Ama biz hazırlıklarımızı en güçlü adayımızla kampanya yürütmek üzere planlayacağız" dedi. 

Bilgen, iktidarın HDP'yi parlamento dışında tutmak için yoğun çaba sarfettiğini ancak kendileri için baraj sorunu olmadığını, hatta "şaşırtıcı" bir sonuç çıkabileceğini söyleyerek, kendilerine gelen anketlere göre bölgede daha önce AKP'ye oy veren Kürtlerin oylarında yüzde 5 oranında bir kopma olduğunu gördüklerini kaydetti.

Kategoriler

Genel Güncel