Paşinyan: Taktik değiştiriyoruz

Ermenistan'da Sarkisyan karşıtı gösterilerin lideri durumundaki Yalq Bloğu milletvekili Nikol Paşinyan taktik değiştirdiklerini açıkladı. 

Paşinyan önderliğindeki göstericiler bugün (19 Nisan) Başbakanlık 3 No'lu Ek Binasını terk ederek Vernisaj-Khanjyan sokak güzergahında ilerlemeye başladı.

Paşinyan taktik değiştirdiklerini belirterek ʺYolları kapatmıyoruz, aksine yolların her iki tarafında duruyor ve şoförlere ‘Serj’e karşıysan sinyal ver’ diyoruz. Bakın neler oluyorʺ dedi. Araçlardaki kimi şoförler sinyallerle göstericilere yankı gösterdiler.

Nikol Paşinyan dün, bugün için hükümet binalarının ablukaya alınacağına ilişkin duyuruda bulunmuştu. Paşinyan dün Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde yaptığı konuşmada "İlan ettiğimiz kadife, halk devrimi Ermenistan ve tüm Diaspora’da dalga dalga yayılıyor. ʺ demişti.

Ermenistan haber sitelerinin bildirdiğine göre bugünkü protestolarda 100 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanları polis merkezine götürmek için özel arabaların da kullanılmaya başlandığı yönünde haberler de var. Bu araçlarandan bazılarının plakasız olduğu gözleniyor.

Bugün Başbakan Serj Sarkisyan başkanlığında ilk Bakanlar Kurulu oturumunun yapılması bekleniyor.

Kategoriler

Genel Güncel