Paşinyan: 24 Nisan'da mutlaka soykırım anıtında olacağız

Ermenistan'da eski Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Başbakanlık görevini üstlenmesine yönelik protestolar bugün de sürüyor.

20 Nisan itibariyle gösteriler yine ana caddelerde ve trafiği kesmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Polis bugünkü gösterilerde 107 kişiyi gözaltına aldı. Polis merkezine sevk edilenler arasında gösterilerin lideri konumundaki muhalif Yelq hareketi liderlerinden Nikol Paşinyan'ın oğlu da var. 

Bu arada Kilikya Katolikosu Aram I Ermenistan'a günübirlik bir ziyaret gerçekleştiriyor. Ziyaret öncesi havalimanında açıklamada bulunan Aram I şunları kaydetti: ʺErmenistan rahatsız, hepimiz de rahatsızız. Ermenistan’ın güçlenmesi ve mamur olması nasıl hepimizin borcu ve gururuysa, yurttaki halkımızın acı ve endişeleri de bizimdir. Dolayısıyla yurttaki halkımızı endişelendiren sorunlara kayıtsız kalamayız. Yerevan sokaklarında manzaralar karşısında umursamazca davranamayız.ʺ Aram I'in gündeminde protestocularla görüşmek bulunmuyor. Katolikosun Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile görüşeceği öğrenildi. 

Öte yandan Paşinyan 24 Nisan’da  mutlaka kortej halinde Tsitsernakaberd Anıt Kompleksine çıkacaklarını söyledi. O gün yapacaklarına ilişkin 23 Nisan’da karar vereceklerini kaydeden Paşinyan ʺYurttaşlar bazen ne yapacaklarına kendileri karar veriyor. Serj Sarkisyan o gün orada olacaksa, insanların o gün onunla yüz yüze buluşma tertip edeceklerini sanıyorum.ʺ dedi.

Kategoriler

Genel Güncel