Bilgi Üniversitesi'nde İstanbul kültürleri şenliği

İstanbul Bilgi Üniversitesi 27-28-29 Nisan’da İstanbul kültürleri şenliği düzenliyor. Şenlik santralistanbul Kampüsü Sosyal Kuluçka Merkezi’nde gerçekleşecek.

Şenlik İstanbul’un farklı dil, inanç ve kültürlerinin bir araya geldiği, atölyelerden, kısa film ve belgesel gösterimlerinden, şiir dinletilerinden ve konserlerden oluşan bir program içeriyor.

Şenlik, İstanbul’un kültürel çoğulluğunun araştırılması ve görünür kılınması amacıyla yürütülmekte olan İstanbul'da Kültürel Çeşitliliğin Sivil Toplum Aktörlerini Güçlendirme ve Kapasite Geliştirme projesi kapsamında düzenleniyor. 
Şenliğin açılışı, 27 Nisan Cuma günü saat 15.00-17.00 arasında yapılacak Çoğul İstanbul Medyası Paneli ve İstanbul Kültürleri internet sitesinin tanıtımıyla yapılacak. İnternet sitesi, İstanbul’un kültürel çeşitliliği alanında çalışmalar yapan araştırmacılar ve akademisyenler için önemli bir başvuru kaynağı olma amacını taşıyor.
Ayrıca şenlikte yer alan yayınevi, dernek, vakıf gibi sivil toplum aktörlerinin stantları 28-29 Nisan’da, saat 11.00-19.00 arasında ziyaret edilebilecek. Programa destek sunan ve stantlarda yer alacak kurumlar şöyle: Aras Yayıncılık, Dersim Araştırmaları Merkezi, Dersim Gazetesi, Dersim Yayınları, Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği, GOR Hemşin Kültür Dil Tarih Dergisi, Hemşin Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği (HADİG), Hünkar Basım Yayın, İsmail Beşikci Vakfı, İstanbul Kafkas Kültür Derneği, Jıneps Gazetesi, Kafkas İnguş Dostluk Derneği, Kovara Bar, Kürt Araştırmaları Derneği,  Laz Enstitüsü, Lazika Yayın Kolektifi, Laz Kültür Derneği, Nûbihar, Osmanlı Türk Sefarad Kültürü Araştırma Merkezi, Rum Cemaat Vakıfları Derneği, Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı, Zaza Dil ve Kültür Derneği.

 

Kategoriler

Genel Toplum