Paşinyan Rusya Büyükelçisi ile buluştu.

Ermenistan'ın başkenti Yerevan'da devam eden protesto gösterilerinin lideri Nikol Paşinyan Rusya’nın Yerevan Büyükelçisi Ivan Volonkin’le buluştu. Kentte eylemler devam ediyor. Paşinyan bu akşamki mitingde önemli açıklamalarda bulunacağını söyledi.

Basına yansıyan bilgilere göre Paşinyan, Rusya elçisine ‘hareketinin Anti-Rus bir mahiyet taşımadığı’ teminatını verdi. Paşinyan buluşma inisiyatifinin kendisinden geldiğini açıkladı.

Paşinyan ʺBirçok konuyu görüştük, Rusya’nın durumu nasıl anlaması gerektiği ve bunun çözümüne nasıl katkıda bulunabileceğini görüştükʺ dedi.

Paşinyan elçiye bu hareketin genel olarak jeopolitik bir içeriği olmadığını ifade ederek ʺErmenistan’da süren protesto gösterileri ne Rusya’ya, ne ABD’ye, ne AB’ye, ne İran’a ne de Gürcistan’a karşıdır. Bu yolsuzluğa karşı, verimsiz idareye karşı bir harekettir, bu salt iç siyasi harekettir. Özellikle burada hiçbir jeopolitik bağlam yok ve bir damla Rusya karşıtı hava yokʺ dediğini aktardı.

Paşinyan'ın bu akşam (26 Nisan Perşembe) ABD büyükelçisiyle de buluşması bekleniyor.

Öte yandan Ermenistan Cumhuriyetçi Parti Meclis Grubu bugün veya yarın başbakan adayı konusunda karar vermek için oturum düzenleyecek. Cumhuriyetçi Parti milletvekili Gagik Minasyan’ ʺHenüz bir şeye karar vermiş değiliz, bugün veya yarın oturum düzenler başbakan adayımızın kim olacağı meselesini görüşürüzʺ dedi.

Dün (25 Nisan) Cumhuriyetçi Parti Meclis Grubu üyeleri eski başbakan Serj Sarkisyan ve geçici başbakan Karen Karapetyan’la buluştu. Buluşma sonucu Cumhuriyetçi Parti'nin önkoşulsuz tüm taraflarla her meseleyi görüşmeye hazır olması kararı alındı. 

Ermenistan Millet Meclisi Başkanı Ara Babloyan ise Başbakan’ın seçimi konusunun 1 Mayıs’ta yapılacak Meclis özel oturumunda görüşüleceğini duyurdu.

"Benim Adımım" hareketi lideri Paşinyan ve göstericiler Sarkisyan'ın istifasından sonra Cumhuriyet Parti'den başka birinin Başbakan olmaması gerektiği görüşündeler. Bu nedenle gösteriler tekrar başlamış durumda.

Cumhuriyetçi Parti'nin koalisyon ortağı Taşnaksutyun 25 Nisan'da yaptığı açıklamada koalisyondan ayrıldığını duyurmuştu. Müreffeh Ermenistan Partisi ise halk hareketi safına geçmiş durumda. 

Öte yandan gösteriler bugün de sürüyor. Plakasız veya plakası kapatılmış araçlar göstericilerin gündeminde. 

Paşinyan Yerevan'da plakasız veya plakası kapatılmış araçlarla seyahat edenlerin yurttaşların güvenliğini tehlikeye attıklarına dair bilgi edindiklerini duyurdu.

Paşinyan, Yerevan sokaklarının kapatılması işlemlerine geçici olarak ara verdiklerini kaydederek ʺKimilerinin fırsattan istifade ederek, olanları kontrol dışına çıkarmalarına izin vermek mümkün değil.ʺ  dedi. Paşinyan "Başbakanlık seçimlerine birkaç gün kaldı ve bizler dikkatli olmalıyız, zira kimi güçler karşı devrim gayretindeler." diye konuştu.

Paşinyan bu akşamki mitingde önemli mesajlar vereceğini de açıkladı.

Kategoriler

Genel Güncel