Paşinyan kritik oylama öncesi partilerle temasta

Ermenistan'da Sarkisyan'ı istifaya zorlayan "Benim Adımım" hareketi lideri Nikol Paşinyan 1 Mayıs'da Ermenistan Meclisi'nde yapıyacak Başbakanlık oylaması öncesinde bugün Meclis'te siyasi partilerle temaslar gerçekleştiriyor. Cumhuriyetçi Parti'nin aday göstermeme kararı ile Paşinyan'ın Başbakanlık şansı oldukça artmış durumda.

Paşinyan ilk olarak kendisinin de içinde bulunduğu Çıkış Grubu ile biraraya geldi ve buluşmada Paşinyan’ın adaylığını koymasına yönelik karar alındı.

Paşinyan ayrıca Tsarukyan ittifakı ile de buluştu. Buluşma sonrasında Tsarukyan İttifakı, başbakanlık görevi için Nikol Paşinyan’ın adaylığını destekleyeceğini duyurdu.

Paşinyan ayrıca Cumhuriyetçi parti ve Taşnaksutyun Partisi ile de biraraya gelecek.

Ermenistan Millet Meclisinde Cumhuriyetçi Parti'nin 58, Tsarukyan İttifakının 31, Çıkış İttifakının 9, Taşnaksutyun Parisinin 7 milletvekili bulunmakta. Başbakan seçilebilmek için 53 milletvekilinin kabul oyu gerekiyor.

Bugün gün boyunca Yerevan'da protesto gösterileri olmayacak saat 17:00’de Paşinyan, Garegin Njdeh Meydanında toplanacak halkla beraber Cumhuriyet Meydanına yönelecek. Cumhuriyet Meydanında miting olacak.


1 Mayıs sabahı saat 08:00’den itibaren göstericiler Cumhuriyet Meydanında toplanacak.

Kategoriler

Genel Güncel