Parlamentoda oturum başladı, Paşinyan Başbakanlığa çok yakın

Ermenistan Parlamentosu'nda Başbakan seçimi için ikinci oturum başladı. Muhalefet lideri Paşinyan'ın Başbakan seçilmesi bekleniyor.

Yelq hareketi milletvekili Paşinyan 1 Mayıs'taki ilk oturumda Cumhuriyetçi Parti'nin desteğini alamayınca başbakan seçilememişti. Oturum sonrası halk hareketi tekrar eylemlere başlar ve ülkede genel greve gidilirken Cumhuriyetçi Parti 7 gün sonra yapılacak ikinci oturumda halkın adayını destekleyeceğini açıklamıştı. Ermenistan Parlamentosu'nda ikinci oturum bugün TSİ 11.00 sularında başladı. Bu oturumda Cumhuriyetçi Parti'den de gelecek oylarla Paşinyan'ın başbakan seçilmesi bekleniyor. Bu oturumda da Başbakan seçilemezse ülkede erken seçime gidilecek. 

Öte yandan System of a Down grubunun solisti Serj Tankian  da Paşinyan'a destek vermek için Ermenistan'a geldi. Tankian oturum öncesinde dün gece düzenlenen mitingde ʺBarışçıl gösterilerle Ermeni milletine yakışır bir vatan yarattığınız için teşekkürümü ifade etmek isterim. Tüm dünya olumlu örnek olarak size bakıyor. Şarkılarla, halaylarla ve tebessümle amacınıza ulaştınızʺ dedi.

(Oturum canlı olarak yayınlanıyor)

Kategoriler

Genel Güncel