Vakıflar’a seçim çağrısı

Sarı Liste adaylarından Samiyel Boyacı ve Murat Beştepe, Beyoğlu Üç Horan Vakfı’nda yapılan yönetim kurulu seçiminin mahkeme tarafından iptal edilmesi üzerine, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne, seçimin 60 gün içinde tekrarlanması talebini içeren bir dilekçe verdi. Dilekçede, tarafsız bir Seçim Tertip Heyeti atanması istendi.

SARKİS GÜREH
sgureh@agos.com.tr

Sarı Liste adayları, Beyoğlu Üç Horan Vakfı’nda geçen yıl yapılan yönetim kurulu seçiminin İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine, Vakıflar Müdürlüğü’ne, seçimin 60 gün içinde tekrarlanması talebini içeren bir dilekçe verdi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Beyoğlu Üç Horan Kilisesi Vakfı’nda 6 Şubat 2011’de yapılan yönetim kurulu seçimlerini, Sarı Liste’nin “usulsüzlük yapıldı” itirazlarına rağmen, 25 Nisan 2011’de onaylanmıştı. Müdürlüğün bu kararının iptali için İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde açılan davada, mahkeme, seçimin usulüne uygun yapılmadığını tespit etmiş ve seçimi iptal etmişti.

Bu gelişme üzerine, Sarı Liste’den Samiyel Boyacı ve Murat Beştepe, geçtiğimiz günlerde Vakıflar Müdürlüğü’ne bir dilekçe verdi. Dilekçede, “Belirtilen mahkeme kararı nedeniyle, Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu seçimlerinin 60 gün içerisinde yenilenmesi gerektiğini” belirten Boyacı ve Beştepe, Vakıf Yönetim Kurulu seçimlerinin yapılmasına karar verilmesini talep etti.

Tarafsız heyet istendi

Yenilenecek seçimin İstanbul 5. İdare Mahkemesi kararı ve Vakıflar Yönetmeliği’nin ilgili hükümlerine göre yapılması gerektiğini dile getiren Boyacı ve Beştepe, Seçim Tertip Heyeti’nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından atanmasını istedi. Dilekçede şu ifadeler yer aldı: “Mevcut yönetim kurulunun Vakıflar Kanunu ve Yönetmeliği çerçevesinde adil bir seçim yapmayacağı kanaatindeyiz. Mevcut yönetimin yaptığı son iki seçim Mahkeme kararı ile iptal edilmiştir. Bu durum talebimizin ve endişemizin haklı olduğunu göstermektedir. Seçim Kurulu’nun, Müdürlüğünüz tarafından atanmasını talep ediyoruz. Cemaatimizin iradesi de bu şekildedir. Mahkeme kararı gereğince, belirtilen hususlar göz önünde bulundurularak Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu seçimlerinin, Vakıflar Kanunu ve Vakıflar yönetmeliğinde belirtilen esaslara göre yapılmasına karar verilmesini talep ediyoruz.” 

Kategoriler

Toplum Vakıflar